Annons:

Annons:

Alkoholförsäljning förbjuds från klockan 22

För att förhindra ökad smittspridning av coronaviruset föreslår regeringen att alkoholförsäljning förbjuds på bland annat restauranger och barer mellan klockan 22.00 och 11.00.

Förslaget, som presenterades på en pressträff med statsminister Stefan Löfven och socialminister Lena Hallengren onsdagen den 11 november, skickas nu ut på remiss.

Förslaget om förbud mot alkoholservering efter klockan 22 slår stenhårt mot den bransch som redan drabbats hårdast av pandemins konsekvenser i form av restriktioner. Visita utgår från att om förslaget blir verklighet så följs det av ytterligare stöd till de företag som drabbas.

– Serveringsställen har redan tydliga regler kring avstånd och andra åtgärder för att minska smittspridningen, och kommunerna kontrollerar att de reglerna följs. Det viktiga är självklart att serveringsställena vidtar åtgärder för att motverka smittspridning, inte vad människor har i glaset efter ett visst klockslag. Dessutom riskerar förslaget att människor, tvärtom mot vad regeringen och myndigheterna rekommenderar, istället ses hemma hos varandra där det inte finns någon möjlighet till kontroll överhuvudtaget, säger Jonas Siljhammar, vd på Visita.

Om förslaget blir verklighet utgår jag från att regeringen följer upp detta med ökade stöd till näringen. Annars riskerar ytterligare tusentals jobb, inte minst för unga, att försvinna, säger Jonas Siljhammar.

2 kommentarer

  1. Erik: Det är såklart ett oerhört svårt vågspel att införa den här typen av restriktioner, och det görs ju inte för att det är kul. Regeringen är såklart medveten om att det slår hårt mot en redan hårt påfrestad bransch. Men något måste ju göras och en regering som låter sig påverkas av höjda röster och kritik är väl knappast en särskilt bra regering heller. De måste såklart se till allas bästa, inte bara till huruvida krogarna ska klara det eller inte. Om detta kan vara en av alla lösningar till en minskad smittspridning så vi kan börja leva normalt igen, så får det väl tyvärr vara så att ett eller annat företag får stryka med.
  2. EB: Vad händer med nattklubbar ? Får dom fortfarande ha öppet ?
Inca Tours söker biljettör
Sista ansökningsdag:
21 maj 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.