Annons:

Almi får 3 miljarder i kapitaltillskott för att öka utlåningen till små och medelstora företag

Med anledning av det nya coronaviruset har regeringen idag tillsammans med Centerpartiet och Liberalerna presenterat ytterligare åtgärder som ska underlätta för svenska företag, särskilt små och medelstora, att finansiera sig i ett besvärligt läge. Genom att tillföra resurs- och kapitaltillskott för Almi Företagspartner är syftet att öka utlåningen till små och medelstora företag i hela landet och därmed underlätta finansieringen för företagen, skriver Regeringen på sin hemsida.

Almi Företagspartner har en organisation med 40 kontor i hela landet med kompetenta rådgivare som med kort varsel kan ställa om för att möta nya behov hos företagen. Erfarenheter från finanskrisen 2008 visar att Almi kan spela en viktig roll för små och medelstora företag i en svår tid.

För att säkerställa en fungerande kreditförsörjning och mildra virusutbrottets effekter på svenska jobb och företag kommer Almi få ett kapitaltillskott på 3 miljarder kronor och därmed kunna öka sin utlåning till små och medelstora företag. Med denna förstärkning kommer Almi att ha en hög beredskap för att möta behoven hos företag vars verksamhet drabbas negativt av coronavirusets avbrott.

Kommentarer är stängda.