Annons:

BILDEXTRA: Skansen i Båstad bygger ut sitt spa för 50 Mkr

Den 1 juli slog Hotel Skansen i Båstad upp dörrarna till ett nybyggt spa till en kostnad av närmare 50 miljoner kronor. Spaavdelningen som tar plats på hotellets tak har utsikt över Kattegatt åt ena hållet och Båstads legendariska centercourt åt andra. Under invigningen klipptes bandet till en 14 meter lång infinitypool med obruten vy över havet, ett varmt jacuzzibad, en stor solterrass, en ombonad lounge och en rooftop bar endast ett par meter från poolkanten, enligt ett pressmeddelande.

– Detta gör vårt spa komplett, säger spachef Charlotta Diedrichs i ett pressmeddelande. Nu har vi mer plats och kan erbjuda alla våra spagäster att njuta av den här utsikten – inte bara de som har hotellrum mot havet. Jag gillar den unika kombinationen med kallbadhuset, att vi har flera olika upplevelser, där man kan hitta det man gillar bäst.

Den nya spadelen omfattar 600 kvadratmeter och är ett komplement till Hotel Skansens befintliga spa. Hotellet och fastighetsägaren Båstadtennis & Hotell AB har investerat närmare 50 miljoner kronor i bygget som innebär att hotellets spakapacitet fördubblas.

– Äntligen är vi här, säger Hotel Skansens vd Henrik Jönne i ett pressmeddelande. Att bygga ut vårt spa har varit min dröm under många år. Och när jag såg de första gästerna gå ner i infinitypoolen och lägga sig till rätta precis där vi hade tänkt … Det gör mig glad.

Den nya byggnaden smälter sömlöst ihop med resten av hotellet. Såväl byggmaterial som interiöra detaljer går hand i hand med övriga byggnaden som karaktäriseras av ljusa putsade väggar, oljade trägolv, grafitgrå stålkonstruktioner och transparenta glaspartier.

Från baren har gästerna panoramavy över havet och centercourten. Med kakel, nätta möbler och en bardisk i vit marmor och plisserad sten har man skapat italienklingande strandkänsla endast ett par meter från poolkanten. Vid fint väder öppnas glasdörrarna upp mot terrassen. Här serveras drycker, snacks och lättare rätter till hotellets spagäster.

Inne i relaxavdelningens ombonade loungemiljö syns speciellt framtagna love seats från småländska Jio Möbler, egendesignade Skansenlampor, rustika bord och mjuka fåtöljer. Möblerna är tillverkade i naturmaterial och kraftiga tyger, i en dov färgskala som skapar harmoni. Inslag av mönstrad mosaik, svarta linjer och gröna växter ger en kolonial touch, som binder samman rooftopavdelningen med spalobbyn på nedre plan.

Kommentarer är stängda.