Annons:

Annons:

Hård kritik efter filmer på trånga Stureplansklubbar

Bilder och filmer på människor som festar på Stureplans krogar som under lördagskvällen på nytt öppnade efter pandemin har väckt ilska, skriver Expressen. Kritiken kommer framför allt från kultur- och idrottsvärlden som i veckan fick veta att regeringen väntar med att höja publiktaket från 50 personer.

”Känns väl inte riktigt som att samma regler gäller för alla”, skriver skådespelaren och teaterchefen Niklas Hjulström i ett inlägg på Facebook där han också jämför en tom teater med en film från en trång Stureplansklubb.
Tidigare landsslagsspelaren i ishockey, Sofia Reideborn, uppmanar till demonstrationer i protest mot klubbarna.
Av de inspektioner som gjordes på Stockholmskrogar under lördagen skedde ingen vid just Stureplan.

3 kommentarer

  1. Vägs ände: Lås klubbarna från utsidan
  2. Erik: Det var rätt naivt av regeringen att tro att restriktioner skulle efterföljas på nattklubbar. Det är väl allmänt känt att personer, efter några glas, inte har särskilt bra omdöme och saknar konsekvenstänk. Det var väl rätt väntat att det skulle bli just så här och att bordsservering inte skulle funka
  3. Anonym: Att man inte utför någon inspektion på det ställe där det mest sannolikt festas som mest. Tyder ju på att man från kommunens sida inte vill trampa på några tår, verkar det som. Man vet mkt väl att det blivit anmärkningar om det gjorts inspektioner. Konstigt. Tillståndsmyndigheten är ju annars flitiga besökare och anmärker på oväsentliga saker, som servetter på golvet. Men nu lyser behövda inspektioner med sin frånvaro

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.