Annons:

Annons:

Kungsberget fullbokat 13 februari efter införandet av maxantal

Lördagen den 13 februari är fullbokad på skidanläggningen Kungsberget. Det står klart endast en dag efter att beslutet om ett maxtak för antalet besökare infördes, enligt ett pressmeddelande.

– Bokningarna ökade i ett raskt tempo. Det märks att de som i vanliga fall bokar liftkort precis innan de åker hit har förbokat snabbt efter beskedet för att säkra en plats, säger Branäsgruppens försäljningschef Mikael Elford i ett pressmeddelande.

Maxtaket på liftkort innebär att gästerna måste förboka liftkort i god tid för att vara säkra på att få en plats. När en dag är fullbokad går Kungsberget ut med information på hemsidan och i sociala medier. Boendegäster har en plats reserverad, men även de uppmanas till att förboka liftkort då det inte finns någon kassaförsäljning på plats. Säsongskortsgästerna har räknats in i maxantalet och är välkomna som vanligt.

Inför säsongen har flera åtgärder vidtagits för att säkerställa att Kungsbergets gäster kan ha en trygg skidsemester. Restaurangerna släpper till exempel endast in ett begränsat antal personer och all bokning av liftkort och utrustning sker digitalt. Anläggningen har även förändrat en hel del rutiner i skidområdet, men det har i sin tur påverkat liftköernas längd, vilket är anledningen till det nya maxantalet.

– Vi fyller till exempel inte på stolsliftarna till max, vilket leder till att liftköerna blir något längre. Även om de rör sig ganska snabbt så upplevs det negativt av gästen.

Antalet liftkort som Kungsberget släpper kan variera från dag till dag, beroende på väder, öppna backar och liftar, samt antalet bokade boenden. Än så länge är lördagen den enda dagen som är fullbokad, men bokningarna strömmar fortsatt in.

– Vi räknar med att söndagen blir fullbokad inom kort och sportlovsveckorna ser ut att kunna bli fullbokade också. Mitt tips är att boka redan nu om man vill vara säker på att inte gå miste om sin plats. När det är fullbokat är det tyvärr för sent.

KOMMENTARER

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.