Annons:

Annons:

Liseberg bygger ny vattenpark för 700 miljoner

Byggkoncernen NCC har tecknat kontrakt för utbyggnaden av en ny vattenpark i nöjesparken Liseberg i Göteborg. Vattenparken har fått namnet Oceana. Uppdraget sker via utvecklingsbolaget Liseberg Skår AB och ordervärdet uppgår till cirka 700 miljoner kronor, skriver NCC i ett pressmeddelande.

”Det blir en storslagen vattenupplevelse, olik allt annat som finns på marknaden i Skandinavien idag. Det känns fantastiskt att kunna erbjuda den här typen av upplevelser inomhus och därmed anpassade för vårt svenska klimat” skriver Thomas Sjöstrand, vd för Lisebergs Jubileumsprojekt, i en kommentar.

Oceana ska bli cirka 13 600 kvadratmeter stort med en badyta om cirka 6 000 kvadratmeter inomhus och 4 000 kvadratmeter utomhus.

Därtill kommer 14 åkattraktioner finnas i Oceana, varav fyra större vattenattraktioner.

”Vattenparken kommer att rymma cirka 1 750 personer som mest”, skriver NCC.

Byggnationen inleds omedelbart och vattenparken beräknas vara färdigställd i början av 2024.

4 kommentarer

  1. Anonym: Samtidigt som man kritiserar staten för att inte stödja nöjesparkerna som "blöder pengar" och kanske inte klarar sig, så lägger man en order värd 400 miljoner för en vattenpark. "Vi har pengar men dessa vill vi inte använda till sånt som staten kan stödja oss med istället"
  2. Anonym: *700 miljoner t.om
  3. Liseberg: Kanske ett skäl till varför staten inte vill stödja nöjesparkerna, för det finns/fanns pengar ”i ladorna” ..🤔
  4. Karl.Mauritz@gmail.com: Tycker det är skandal. Göteborg är beroende att statsstöd för att gå runt som kommun. andra kommuner betalar för Göteborg. Miljader bidrar andra kommuner med. Att då kommunala bolag sprider pengar på nöjesparker när en av sveriges största städer redan idag är ett sjunkade skepp. Sorligt att se hur man lever kvar i 70 talet, noll självinsikt eller tecken på att gå in i framtiden. Väldigt omodernt samhälle samt tankesätt i Göteborg, Liseberg är top of the line, jobba på volvo eller skf är drömmen efter det kan du dö. Precis som GT skrev en gång att göteborg består till 80% av inflyttade bruksfolk från närliggande kommuner och det tar generationer innan bondekulturen försvinner och komunpampar som gör som dom vill. Det är inte en tillfällighet att det kallas muteborg eller staden är ett stort bidragshål. Men 2020. Lägg pengarna på något nyttigt, utveckla modernisera häng med.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.