Annons:

Annons:

Löfven väntas ge nya besked om svenska restriktioner

Statsminister Stefan Löfven väntas i eftermiddag hålla en presskonferens om eventuella förändringar av regler kring inresor i Sverige, rapporterar TT.

De nuvarande reglerna gäller fram till och med den 31 maj.

Regeringen håller också på att bereda underlaget för en plan för att stegvis lätta på coronarestriktionerna i Sverige. Det är dock oklart om hela den planen kommer vara klar i tid för presskonferensen i eftermiddag.

Sedan tidigare är det klart att vissa regler lättas från och med 1 juni, då till exempel 50 personer tillåts i biografer och 500 personer kommer kunna delta som sittande publik vid utomhusevenemang.

Folkhälsomyndigheten har i sitt underlag till regeringen gjort bedömningen att ytterligare steg mot ett normalt samhälle skulle kunna bli aktuella runt månadsskiftet juni-juli.

KOMMENTARER

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Senior Sales Operations Agent to Qatar
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021
Visitnorway söker en Branschspecialist
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.