Annons:

Annons:

Minnesord över Göran Guggenheimer

Göran Guggenheimer, Djursholm, har avlidit 83 år gammal. Närmast sörjande är barnen Gustav, Rosen och Denise med familjer, syskonen Pipsy och Ulf samt kärestan Gunwer. Pelle Svensson en före detta kollega tecknar hans minnesord.

Göran – eller Guggen som han alltid kallades – var en förebild och förgrundsgestalt i resebranschen. Han hade ledande befattningar i flera företag och är tveklöst en av pionjärerna som bidragit till att forma branschen till vad den är idag. Han hade roller i resebranschen från reseledare till VD. Kanske var tiden på SnöResor 1970-1983 den viktigaste för Guggen och för alla som jobbade där. Han var vice VD och delägare. Mycket av de stora framgångar SnöResor hade vid denna tid berodde på honom. 

Guggen hade en enastående analytisk förmåga, räkna kunde han och han var dessutom en mycket bra chef. Alltid rak och tydlig. Ordning och reda. Påhittig och kreativ. Och ändå var Guggens bästa sidor av social karaktär. Vi är flera som har haft Guggen som mentor och chef och vi har lärt oss vikten av att lyssna, bry sig om och att respektera andras synsätt. Alltid representativ, snygg och charmerande. Han skapade alltid en trevlig atmosfär – det var helt enkelt kul att jobba och vara med Guggen!

Guggen var en av de drivande vid bildandet av personalföreningen SnöSvängen. Föreningen lever än idag och är synnerligen aktiv med över 300 medlemmar. Guggen har under årens lopp varit aktiv i styrelsen och varit ordförande ett flertal gånger. Höjdpunkter har varit när Guggen arrangerat resor till alperna vid jubileum och på senare tid varje år till St Anton. När Guggen fyllde 80 år var vi 80 personer som firade honom i St Anton. På Guggens initiativ går varje år en resa av stapeln med SnöSvängare tillsammans med barn under parollen “Arvingarna”. Typiskt Guggen!

Guggen kände alla.  Alla tyckte om honom – även konkurrenterna. Han var nyfiken och intresserad av det mesta och inte minst av människor. Trots att han nästan alltid hade rätt var han ödmjuk. Alltid ett vänligt ord till alla som kom i hans väg, alltid med glimten i ögat och med sitt leende.

Guggens vackra skånska Helsingborgsdialekt har tystnat men vi kommer att minnas honom med glädje och med ett stort leende. Auf Wiedersehen!

Eva Frida Berggren, Michaël Berglund, Björn Edstrand, Staffan Lund, Pelle Svensson

2 kommentarer

  1. Rosen Guggenheimer: Tack för en underbart fint skriven och rörande text. Spot on. Vilket fantastiskt liv pappa fick (skapade) och vad kul att han gjort ett sånt avtryck - så klart mycket tack vare alla er kollegor och vänner. Kommer spara texten och plocka fram när saknaden blir stor. Stor kram
  2. Åke Johansson: Vad tråkigt. Jag hade glädjen att ha Göran som chef en kort period på Globetrotter. Under alla år efter det saknade jag hans sätt att leda, lyssna och vara en inspiration. Jag sprang också på honom i St Anton när jag jobbade där för hans vän Ingemar Kullenberg. Tack för de korta ögonblicken jag hade förmånen att få träffa dig!

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.