Annons:

Annons:

Omsättningsras för Stockholms restauranger efter nya restriktioner

De senaste veckornas nya restriktioner har skapat ett ras i omsättningen för Stockholms restauranger. Omsättningen är tillbaka till de låga nivåer som var före sommaren. De nyligen skärpta restriktionerna har slagit oerhört hårt mot restaurangerna i Stockholm. Under de senaste två veckorna har restaurangernas omsättningstapp ökat med mer än 50 procent, visar nya siffror från Visita och Caspeco, enligt ett pressmeddelande.

De nyligen skärpta restriktionerna har slagit oerhört hårt mot restaurangerna i Stockholm. Under de senaste två veckorna har restaurangernas omsättningstapp ökat med mer än 50 procent, visar nya siffror från Visita och Caspeco.

– Det var ett mycket mörkt läge för restaurangerna som förvärrades kraftigt och omedelbart när nya restriktioner kom. Samtidigt är siffrorna från innan regeringens förslag om alkoholstopp så det är ännu värre nu, säger Thomas Jakobsson, chefsekonom Visita i ett pressmeddelande.

Det är ett oerhört tufft läge för restaurangerna i Stockholm. Omsättningen är ner med nästan 70 procent, jämfört med samma period förra året. Och tiotusentals stockholmare har redan förlorat jobbet, är varslade eller permitterade. Dessutom har regeringen föreslagit att det ska bli förbjudet att sälja alkohol efter klockan 22 med start på fredag.

– Om förslaget blir verklighet kommer läget bli än värre och det är nödvändigt med nya stöd till de drabbade företagen för att rädda jobb och företag, säger Thomas Jakobsson.

En kommentar

  1. Anonym: Om alla krögare hade följt de restriktioner, som ni klagar över. Så hade striktare restriktioner kanske inte varit nödvändiga. Så tycker ni ska rikta er kritik mot kollegorna i branschen som inte tagit de på allvar. Istället för att varenda dag beklagar er över regeringens beslut. Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.