Annons:

Publiktaket på 50 personer står fast: ”Trend åt fel håll”

Regeringen håller fast vid publikgränsen om max 50 personer, meddelas på en pressträff. – Trenden går åt fel håll, säger socialminister Lena Hallengren (S) om virusläget.

På förhand trodde många att regeringen skulle höja taket till 500 personer från och med den 15 oktober.
– Vi planerar fortfarande för att göra de här ändringarna, men precis som Lena Hallengren sa gör vi det inte i dag, säger kulturminister Amanda Lind (MP).
– Jag förstår att det här beskedet gör väldigt många besvikna, fortsätter hon.
Folkhälsomyndigheten ser en ökad smittspridningen på flera håll. Därför har myndigheten tagit fram ett förslag om tillfälliga restriktionsskärpningar lokalt. Dessa ska kunna användas vid behov.
– Vi anser att den möjligheten behövs nu, säger Carlson.

2 kommentarer

  1. Roland Gustavsson: Många diskussioner och röster höjs när det gäller restriktioner på sportevenemang och teatrar, men sällan ser man något reportage om mötesindustrin. Vad händer inom denna bransch? Hur arbetar byråer i en bransch som just nu i princip är helt stilla? Hur tänker regeringen när de ger ok för korttidspermitering upp till 60% när vi har noll intäkter? Hur länge orkar byråer hålla ut? De får små konferenser passerar förbi mötesbyråledet och hamnar direkt på hotellen, hur tänker kunder och hotell om detta? Finns det någon acceptans att bjuda in byrå ledet i de affärer som faktiskt finns? Ja, frågorna är många och man skulle ju vilja ha några svar på dessa. Vem för talan för vår bransch, Visita eller?
  2. Lennart Paulsson, P&P Meetings, mötesordförande Svenska Eventakademin.: Bra inspel! Imorgon 12/10 håller Svenska Eventakademin tankesmedja IRL, med fokus på mötes- och eventbranschens brutala omställning och överlevnad. Vi möter då upp med Vd för Svenska Möten, Sylvia Nylin. Och kommer ta upp hur vi tolkar restriktioner och rekommendationer samt hur vi, vem, vilka som för talan gentemot myndigheter.
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024