Annons:

Annons:

Rådet efter ARN-besked: Res inte utan avbeställningsskydd

Om du planerar skidsemester i vinter bör du också skaffa ett avbeställningsskydd. Ett färskt beslut i Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) ger inte konsumenterna rätt att få pengarna tillbaka utan ett avbeställningsskydd, skriver TT.

”Det finns ingen lag som är direkt tillämplig på den typ av tjänst som ärendet rör. Det råder därmed avtalsfrihet mellan parterna. Det är därför parternas avtalsvillkor och allmänna avtalsrättsliga regler som ska tillämpas vid bedömningen i ärendet”, skriver ARN i sitt beslut.
I det fall att myndigheterna inför direkta förbud mot resa ”kan det bli en annan situation”, säger Marcus Isgren på ARN, till nyhetsbyrån.

En kommentar

  1. Anonym: Fast ett avbeställningsskydd omfattas ju i 98% av ett antal omständigheter som måste infrias först. Det är väl ingen resebyrå som godtar en avbeställning med full återbetalning utan orsak ändå Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.