Annons:

Annons:

Regeringen: Symptomfria svenskar får resa fritt i landet från och med 13 juni

Från och med 13 juni bedöms symptomfria personer kunna resa i Sverige. Statsminister Stefan Löfven har kallat till presskonferens för att presentera flera nya riktlinjer för sommaren. – Det har varit avgörande att folk har tagit ett stort personligt ansvar, säger Stefan Löfven. Många längtar efter ett slutdatum och någon sådan dag finns inte att berätta om, betonar Löfven. – Sverige befinner sig fortfarande mitt i en global pandemi, att utvecklingen framöver blir positiv hänger på att alla beter sig ansvarsfullt, säger socialminister Lena Hallengren på presskonferensen. Folkhälsomyndigheten generaldirektör Johan Carlson säger att nivån på den sociala distanseringen måste upprätthållas under sommaren. – Vi kan inte ha trängsel på kollektiva färdmedel, säger han.

Dagens besked från Folkhälsomyndigheten om att lätta på reserestriktionerna i sommar är efterlängtat och välkommet skriver Transportföretagen i ett pressmeddelande. Samtidigt är det viktigt att transporter sker med stort ansvarstagande, både hos transportörer och resenärer.

Det nya beskedet innebär även att företag inom transportsektorn har ökade möjligheter att överleva krisen och att samhället har sina transporter kvar när det blir aktuellt med en återstart.

”Det är bra med tydliga besked från myndigheterna. För företagen inom transportsektorn är det ett viktigt besked som i princip avgör flera företags fortsatta existens, sommaren är den period på året då vi reser som mest”, säger Marcus Dahlsten, vd Transportföretagen.

”De nya riktlinjerna kan säkert glädja många inför semestern. Vi har stor respekt för vikten av att hålla smittspridningen nere. Våra medlemsföretag tar situationen på största allvar och vidtar därför åtgärder för säkert resande”, avslutar Marcus Dahlsten.

3 kommentarer

  1. Vera: Man kann undra hur detta ska gå till,eftersom man behöver inte visa några symptomer ,men utan att man är testat kamm man inte vetta om man är frisk.
  2. Älskar att resa: Detta kommer bara leda till ökad smittspridning om någon månad/några månader. Eftersom vi tycks leva i parallella universum med personer som lever som förut innan samhället trillade ihop. Trist att vi inte alla kan känna ett gemensamt ansvar och ta det lugnt innan vi kan få en bättre tillvaro igen med resor.
  3. Vera: Det ler bli exakt som du säger, att deta kommer leda embart till ökat smittspridning. Bor ganska centralt och ser inte så många som håler avstånd elle känner någån ansvar.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.