Annons:

Annons:

Rekordtryck på inrikesresor: ”Aldrig sett tidigare”

Både SJ och Destination Gotland har märkt av en exceptionell ökning av antalet bokningar efter att regeringen meddelat att reserestriktionerna hävs från och med nästa helg. Det rapporterar Aftonbladet. Hos SJ har bokningstakten ökat flera hundra procent sedan i torsdags, enligt bolagets presskommunikatör Stephan Ray. För Destination Gotland ledde rusningen till att sajten kraschade kort efter att regeringen tillkännagivit sitt beslut. – Det har hållit i sig sedan dess. Mellan midnatt och klockan 05 i morse gjordes 1 900 bokningar. Det är en nivå som vi aldrig sett tidigare, säger Adam Jacobsson, sälj- och marknadsansvarig på företaget.

8 kommentarer

  1. Christos: Oi vad konstigt... ökat med flera hundra procent.... från vad? Typ 0 skulle jag tro....
  2. Carl Jansson: Christos - du tror alltså att inte en enda person har bokat resa med SJ den senaste tiden? 😂
  3. Christos: Inte så väldigt många nej, innan torsdag, enligt uppgifter från SJ personal.... Så att det blir några hundra procents ökning är väl föga förvånande när reglerna för resandet ändras.... Så klart har några bokat "nödvändiga resor".... men det har varit tomt på tågen jämfört med "normalen" också.... Så att bokningstakten är upp flera hundra procent säger ju inte så mycket så länge man inte uppger från vilken nivå.
  4. Kalle: Man kunde ju åka runt i sverige innan regeringen tog beslutet. Är svensken verkligen så dumma som tyskarna säger o lyssnar på löfven??
  5. Lars: Det är dessvärre en okunnig som skrivit denna artikel! Det är konstigt att dom inte gör en seriös granskning av vår bransch. Resandet har INTE ökat och inte heller bokningarna. Om detta är en reklamartikel för SJ eller för Destination Gotland fungerar det säkert, trots felaktigheterna nämnda ovan!
  6. Anonym: Kalle. Nu handlar detta inte om Löfvèn, utan vad myndigheter säger åt oss att göra. Och ja, då ska man lyssna. Men om man har din inställning så är det inte konstigt att vi har utbredd smitta i landet
  7. Vera: Ja, det får vi hoppas att det inte blir lika stor tricket, på vården , som är på SJ efter semmester ,som är redan högt belastat.
  8. Vera: Håller med dig Kalle.Man reste endå runt i Sverige .Det är inte så konstig att Tyskana tyker dessvärre,att Svensk politik och svenskarna är korkade. Svensk UD värkar even glöma hellt och hållet ta bort avrådan ,men vi ska resa endå.
På nytt jobb

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.