Annons:

Annons:

”Små anläggningar har en stark framtid”

Jenny Callenholt har nytt styrelseuppdrag på SLAO. TIll vardags är hon VD för Tännäskröket, en skidanläggning norr om Sälen. I Travel News på-nytt-jobb-enkät berättar hon hur små skidanläggningar ska överleva, varför de hade öppet under corona och avslöjar att hon är en grym salsadansare.

Grattis Jenny Callenholt till nytt styrelseuppdrag på SLAO. Varför ville de andra har med dig i styrelsen?

Det kan valberedningen bäst svara på, men jag kan tänka mig att det har att göra med att man vill ha en spridning mellan geografiska områden samt en bredd av representanter från större och mindre anläggningar. Jag tror också att mitt entreprenörsperspektiv kändes relevant.

TIll vardags är du vd på Tännäskröket, berätta varför ska man åka till er och inte Sälen?

Det roliga är att variera sig för det är ganska olika karaktär på de olika anläggningarna och miljöerna. Funäsfjällen är ett högfjällsområde med storslagen natur och vår anläggning är en genuin fjällresort med en sammanhållen arkitektur och en personlig känsla, där allt är inom gångavstånd.

Stora anläggningar blir större, små riskerar att slås ut. Vad gör ni för att skapa långsiktig lönsamhet?

Jag tror att små anläggningar har en stark framtid, men det är givetvis viktigt att man samarbetar i större regioner och destinationer. Vi ser att det finns en stor efterfrågan på det småskaliga, unika och personliga och det är ett viktigt komplement på marknaden.

Vad tycker du SLAO ska pyssla med de närmaste åren?

Att fortsätta arbetet med kompetensförsörjning, teknik- och säkerhetsfrågor och att verka för att fler ska välja skidåkning och fjällaktiviteter. Generellt sett är samarbetet förstås oerhört viktigt för att dela kunskap och inspiration för branschens fortsatta utveckling.

Ni stängde inte under corona i påsk varför?

Vi bedömde att vi kunde fortsätta driva vår verksamhet utifrån myndigheternas rekommendationer och i dialog med den lokala sjukvården. Det blev ett bra säsongsavslutning där framförallt skidåkande bybor kunde fira påsklov.

Hur blir vintern 2020-21?

Det kan vi såklart inte veta men jag känner mig försiktigt optimistisk till att det kan bli en väldigt bra vinter där svenskarna väljer resmål inom Sverige.

Namn: Jenny Callenholt
Titel: VD för Tännäskröket samt för det egna fastighetsutvecklingsföretaget QCollective Development
Familj: 2 barn, Märtha 11 år och Charlie 9 år
Bor: Värmdö utanför Stockholm
Senaste resa: Rajasthan, Indien
Favorithotell: Finns så många bra, gillar att prova nytt
Favoritdestination: Bali
Min drömresa: Patagonien
Detta vet vi inte om dig: Är en grym salsadansare.

En kommentar

  1. Jörgen: Trevligt reportage men jag hänger upp mig lite på formuleringen "en skidanläggning norr om Sälen". Det finns ju ändå några skidanläggningar norr om Sälen.Får mig att tänka på när Anna Kinberg-Batra besökte längd-VM i Falun och uttryckte sig positivt om att "VM sätter svenska fjällen på kartan".
STRICCT TRAVEL expanderar!
Sista ansökningsdag:
8 oktober 2021
Room Republic söker VD
Sista ansökningsdag:
15 oktober 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.