Annons:

Annons:

Stefan Löfven: Osannolikt att det går att resa i sommar

Enligt statsminister Stefan Löfven kan det bli svårt att genomföra resor i sommar på grund av coronakrisen – både utrikes och inrikes. – Med stor sannolikhet har vi inte kommit igenom det här i sommar, säger Stefan Löfven till Dagens Nyheter.

Vad vill du säga till de medborgare som nu funderar på hur de ska planera sin semester eller när de kan besöka sina äldre släktingar igen?

– Jag har inget datum för när saker fungerar igen. Men tänk månader, inte veckor. Jag kan inte se att det är aktuellt med resor utomlands. Vi har ett förbud som sträcker sig till mitten av juni men det är mycket som talar för att det kommer att förlängas. Det ska man utgå från.

– Det är samma sak med möjligheterna inom landet. Myndigheterna måste återkomma om det, men även här gäller folkvettet. Om det jag gör riskerar att öka smittspridningen, om jag kommer att befinna mig i sammanhang där det är för mycket människor och för tätt, då ska man tänka bort det helt enkelt.

9 kommentarer

  1. Erik: Så länge det inte utfärdas ett utegångsförbud eller liknande, så tror jag det kommer bli svårt att få alla svenskar att stanna i sitt respektive län, när väl semesterperioden börjar
  2. Anders Ivarsson: Spännande att vår statsminister säger detta samtidigt som EU rekommenderar sina medlemmar att lyfta reserestriktioner för resor inom EU..
  3. Vera: Väldig sorglig med semester resor speciellt när man inte kann besöka ens sina släkten som befinner sig inte i Sverige. Hela året ser man fram emot semester ,på grund av denna anledning,som sedan kamp med kotorna virus säljer människor drömmar.
  4. roger lagerfeldt: Jag kan lova att regeringsmedlemmar säger en sak till sina medborgare o gör själva tvärtom o semestrar på olika platser.
  5. Eriv: Semesterperioden borde justeras i.om det här också. Att den alltså ska kunna tas ut när som helst under året, och inte bara under sommarmånaderna
  6. Asna: Brå
  7. M karlsson: Eriv: Det går säkert bra, kontakta din chef om uttag av semester. Det är mellan arbetsgivare och arbetstagare.
  8. Eriv: M Karlsson. Jo såklart, men det är ju bara under själv semesterperioden (juni-aug) som man har rätt till 4 veckors sammanhängande semester. Det jag menade var att den rätten ska ges under resten av året istället, under förutsättning att det fungerar för verksamheten. Vem vill ha 4 veckors semester i sommar och inte ens kunna lämna sitt län
  9. Reidar Dahlèn: Det här kommer bli en sommar att minnas. Tänker främst på alla verksamheter som livnär sig på inhemsk turism under sommaren i första hand och hur osäker framtiden kommer vara. Många verksamheter har ju vinsten från sommaren att använda under vintern då det inte är någon verksamhet, och om det knappt kommer in något under sommaren så, ja. Är det ju inte så svårt att räkna ut hur det går

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.