Annons:

Annons:

Stockholms turistguiderna i kris: ”Katastrofläge”

Coronapandemin har lett till ett ”katastrofläge” för Stockholms turistguider, som för det mesta är egna företagare, enligt Föreningen Stockholms auktoriserade guider (FSAG). En del av guiderna har möjlighet att ta ut a-kassa, men måste då låta sitt företag vila, vilket enligt FSAG gör det svårt att planera för kommande säsonger, skriver TT. – Det är ett väldigt svårt läge denna säsong för våra medlemmar, och vi försöker att ta oss igenom den här tiden och vara bättre rustade när pandemin är över, säger FSAG:s talesperson Karin Olsson Trollmo i ett pressmeddelande.

Trots tät kontakt med Stockholms stad och besöksnäringen ser föreningen hur många medlemmar förlorar sina jobb och företag.

FSAG lyfter Moderaternas förslag om att låta egenföretagare kombinera sin verksamhet med a-kassa på max 50 procent som en åtgärd som ”skulle kunna innebära en del som skulle förenkla deras situation”.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.