Annons:

Annons:

Turister tros förvärra smittan i flera regioner

Det ökade trycket från turister i flera svenska regioner riskerar att sätta igång eller snabba på smittspridningen av coronaviruset, visar Folkhälsomyndighetens analys inför sommaren som Ekot rapporterar om. Enligt prognosen kan flera av de mest populära turistregionerna behöva vårda fler covid-19-patienter än vad de har kapacitet för i dagsläget. Dalarna är en av de mest utsatta regionerna. – Om det blir som de spår så kommer det bli precis att hålla näsan ovanför vattenlinjen, om det inte händer några svåra olyckor eller annat samtidigt, säger regionens hälso- och sjukvårdsdirektör Lotta Olmarken Ingler.

En kommentar

  1. Kalle Stropp: Men va? Är inte Covid-19 över? Signalerna från regeringen är ju tydliga. Att det är över.Här ska resas och frotteras i varma flygkabiner och på tåg. Strandhäng och kroghäng. Nu kör vi! Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.