Annons:

Annons:

Visita sågar regeringens stöd: ”en sänkning med 90 procent”

Efter hårda påtryckningar från Visita är det bra att regeringen agerar och förlänger stöd och skjuter på anstånden på skatten. Men att sänka taket för omställningsstödet med nästan 90 procent riskerar att slå ut stora företag, enligt ett pressmeddelande.

Visita har arbetat hårt för att regeringen och samarbetspartierna ska förlänga omställnings- och permitteringsstödet och skjuta på anståndet på skatten för att rädda jobb och företag i besöksnäringen. Dagens besked från regeringen välkomnas och var nödvändiga för att inte ytterligare tusentals människor i besöksnäringen skulle förlora jobbet i närtid.

– Visita har jobbat intensivt för förlängda stöd och uppskjutet anstånd och det är glädjande att regeringen lyssnat på oss. Nu ska vi undersöka detaljerna och det är viktigt att stöden fortsätter om pandemin blir ännu längre men dagens besked kommer rädda jobb och företag i besöksnäringen, säger Jonas Siljhammar, vd Visita enligt ett pressmeddelande.

I regeringens förslag om förlängt omställningsstöd för perioden aug-okt är maxtaket för stöd 30 miljoner per företag. Det är en minskning med nästan 90 procent från nuvarande nivåer och kommer slå med stor kraft mot de största arbetsgivarna.

– Det här är stora och i grunden livskraftiga företag som ger jobb till tusentals människor över hela Sverige. Att nästan ta bort stödet för dem är oerhört märkligt och riskerar att ännu fler förlorar jobbet, säger Jonas Siljhammar enligt ett pressmeddelande.

4 kommentarer

  1. Vågen: Regeringen måste ha pengar kvar till sina "låga löner". Svara
  2. Steffen: Fast samtidigt...alla har förstått att nedgången i branschen inte är en tillfällig dipp. Frågan är hur länge staten ska skjuta upp de konkurser som är oundvikliga genom att försörja rena Zombieföretag? Svara
  3. Erik: Är det inte dags för Visita att tänka lite realistiskt, och förstå att det inte är rimligt att staten ska gå in med det ena stödet efter det andra. Speciellt inte när man inte vet hur länge man behöver täppa till hålen. Ska staten "rädda" företag så borde det ju rimligen finnas en framtid för företaget även efter stödet och inte bara att man håller företag vid liv med en flytväst men som utan den skulle sjunka som en sten Svara
  4. Miles and more forever: Hotell är definitivt inte en "samhällskritisk" företeelse. Om det inte finns en efterfrågan på hotelltjänster behöver hotell avvecklas. Hotell kan relativt enkelt startas upp när/om efterfrågan ökar igen. Varje stad i Sverige ar tillräckligt många hotell även om hälften får stänga. Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

4 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.