Annons:

Annons:

Veckans rookie: Erik Waplan

Erik Waplan är veckans rookie i Travel News. Här svarar han på frågor om bästa backen i Åre och varför han arbetar i reseindustrin.

Grattis Erik Waplan du är veckans rookie i Travel News. Din titel på Linkedin är Ansvarig Gästvärdar i Lift på SkiStar Åre.Vad gör du hela dagarna?

Tack, vad kul! Jag ansvarar som sagt för Gästvärdar i Lift, det vill säga våra medarbetare som jobbar vid våra liftars på- och avstigning. Totalt inom avdelningen har vi upp till cirka 120 medarbetare. Hur mina dagar ser ut varierar en hel del under året. Det är en härlig mix mellan operativa frågor här och nu blandat med långsiktigt arbete.

Just nu jobbar jag intensivt med rekrytering av nya medarbetare inför vintern. Vidare under hösten mycket förberedande jobb med planering, utbildningar och så vidare så att vi är redo när all personal kommer inför vintern. Under vintern mycket operativt här och nu, löpande uppföljning och personalfrågor. Men jag försöker tillbringa en så stor del som möjligt av min arbetstid med skidor under fötterna för att träffa våra medarbetare ute i områdena. Jag ägnar också en del tid åt att utvecklingsarbete, se över utformningen kring våra liftar, hur vi jobbar och hur vi kan jobba på olika sätt för att ha en så hög leveransnivå som möjligt. I slutändan handlar allt om att ge våra gäster minnesvärda fjällupplevelser.

Du jobbar i Åre, varför ska man åka dit?

För att Åre är Sveriges alpina centrum, kombinationen av fjället, skidåkningen, utbudet och närheten till allt är unikt. Sedan är sommaren helt underbar också!


Vilken backe är bäst?

Bra fråga! Övre Störtloppet i kall manchester en solig morgon är oslagbart. Men ofta åker jag till Duved/Tegefjäll på lediga dagar, där har vi många fina backar och ytterst sällan några liftköer.


Vilken Årekrog går du oftast till?

Finns många bra ställen, men Täljsten i Werséns källare är ju himla mysigt.


Ärligt, hur ofta blåser det för mycket på Åreskutan?

Det är klart att vi verkar i en högalpin miljö och tidvis har vi utmaningar med vädret. Ibland blåser det för mycket och då behöver vi stänga vissa liftar av säkerhetsskäl, vi har ett tydligt regelverk att förhålla oss till. Men vi har väldigt bra skidåkning i lägre terräng också. Sedan har vi väldigt många fina dagar!


Du har varit med Skistar i nio år, varför har du stannat kvar?

Ja tiden går fort när man har roligt brukar man ju säga. I grunden har jag ett brinnande intresse för verksamheten, jag trivs väldigt bra och haft möjligheten att utvecklas inom företaget i olika ledarroller. Jag tror också att en stor del i att jag trivs så bra är att verksamheten är så säsongsbetonad och varierar en hel del under året. Och givetvis alla härliga kollegor och känslan av att vi gör det tillsammans!


Varför har du sökt dig till reseindustrin?

Jag har i grund ett stort reseintresse. Varför jag började jobba just på Skistar och i Åre beror nog främst på att jag är uppväxt i Jämtland och åkt skidor i området sedan barnsben. Min plan efter avslutade gymnasiestudier var att jobba en vintersäsong och sedan börja studera. Men det var 10 år sedan jag sa det. 


Hur länge tänker du stanna?
Jag stannar så länge jag trivs och tycker det är roligt.


Vad gör du om tio år?

Svår fråga! Trivs jag är jag kvar på Skistar. I nuläget är känslan av framtidstro i bolaget hög och jag har inga andra konkreta planer.

 
Reseindustrins största utmaning?

Den stora utmaningen tror jag är att hänga med I omvärldsfaktorer som påverkar oss både på lång och kort sikt. Pandemin är ju ett exempel på hur spelplanen förändras snabbt, men också andra stora frågor som miljön, klimatet och digitalisering. Det gäller det att hänga med i och anpassa sig till. Att vara snabbfotad och nytänkande.

Erik Waplan


Namn: Erik Waplan
Titel: 
Ansvarig Gästvärdar i Lift
Familj: 
Sambo Johanna
Bor: 
Undersåker
Senaste resa: 
Elbilsroadtrip i Norska fjordlandskapet
Favorithotell: 
Gothia Towers
Favoritfärjebolag: 
Stena Line
Favoritreseapp: 
Skistar-appen givetvis 😉
Flygbolag som jag åker helst med: 
SAS
Favoritdestination: 
Roadtrip i Kalifornien
Min drömresa: 
Nya Zealand
Vem vill du ge ett Wilhelmina Skoghpris: 
Jag skulle vilja ge det till alla som de senaste året kämpat för att anpassa reseindustrin utifrån den rådande pandemin, hittat lösningar och idéer på hur man kan ställa om. Mycket nya lösningar som kommer leva kvar efter pandemin och förändrar i positiv riktning.  
Detta vet vi inte om dig:
 Det första jag gör innan jag går upp ur sängen varje morgon är att kolla vädret på Skutan, man blir lite vädernörd i den här branschen.

Kommentarer är stängda.

Israels TB söker PR specialist
Sista ansökningsdag:
8 december 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.