Annons:

UPPDATERAD: TUI ska minska kostnaderna med 30 procent – 8 000 jobb försvinner

Charterjätten TUI har presenterat ett sparpaket där man skär ner med 8 000 tjänster globalt, skriver danska Ekstra Bladet. TUI har 1 600 anställda i Norden. Hur de påverkas av sparpaketet är oklart, men TUI:s mål är att minskar kostnaderna globalt med 30 procent och öka digitaliseringen.

Adam Györki är presschef på TUI i Norden. I ett mejl till Travel News skriver han följande:

”TUI är ett stort bolag med över 70 000 anställda. Nu handlar det om 8000 roller som antingen försvinner eller inte tillsätts. Det kommer att ske gradvis under kommande månader – vi vet ännu inte om någon av våra medarbetare i Norden påverkas. ”

TUI behöver enligt presschef Adam Györki  bli ett mer digitalt och effektivt bolag för att fortsätta vara starkt efter coronakrisen.

”Vi har fått finansiering för att klara det här. Nu måste vi minska våra kostnader så att vi kommer starka ur krisen. Vi inledde ett arbete under förra året med att flytta ihop funktioner för att bli mer effektiva och smarta, det här är nästa steg.”

Och vd:n Fritz Joussen ser ljuset i tunneln.

– TUI kommer att komma starkare ut ur krisen. Men det kommer att vara ett annat TUI och en annan marknad än före pandemin, säger han.

5 kommentarer

  1. Erik: M.a.o inget som är konstigt i rådande tid
  2. Susanne: När ska de betala sina underleverantörer runt om i världen? De har tydligen permitterat ekonomianställda som inte svarar på epost eller i telefon.
  3. Helena: När ska de betala resenärer som fått sina resor inställda...?
  4. Maria: De verkar redan ha sagt upp all personal, i alla fall på HR, för de kan inte hjälpa sina servicereps med inkomstuppgifter från utlandet och svarar inte på mail.
  5. Erik: Väldigt vad folk spekulerar. Att permittera folk när man har minimalt kassaflöde IN, är knappast något konstigt. De få resor som bokas inför Hösten/Vintern ger inga vinster för något resebolag just nu. Det tar lång tid för återbetalning av inställda resor, ja. Själv väntar jag på många tusen. Har full förståelse för väntetiden. Men däremot kunde de ju gott vara lite mer öppna i sin kommunikation när kunder frågar VAD det är som gör att det tar sådan tid och VAR i processen de befinner sig. Även om det görs manuellt så kan en återbetalning inte ta mer än kanske 10min att knappa in, så på en arbetsdag borde det ju rimligen hinnas med en hel del. Nu har det ju dessutom automatiserat vilket skulle kunna skynda på det hela ännu mer