Annons:

Annons:

Krångligare söka visum till Indien

Nya visumregler där alla svenska turister till Indien måste genomföra biometriska rutiner, det vill säga lämna fingeravtryck och göra ansiktsscan, gör det krångligare att resa till Indien.

Från den 1 juli ska alla utlänningar som reser till Indien, undantaget diplomater och affärsresenärer som har 1-årsvisum, genomgå biometriskt förfarande när de söker visum.

För svenskar som bor i Stockholm, Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och Norrtäljer innebär det att de personligen måste besöka det externa visumkontoret som drivs av företaget Cox & Kings, för att lämna fingeravtryck och göra anisktsscan. Bor man utanför dessa områden kan man fortfarande skicka sin visumansökan per post och slipper de biometriska rutinerna.

Enligt Christer Bolin, chef för Visumservice, som hjälper personer att ordna visum till världens alla länder, menar att detta innebär mer krångel för svenska turister och hämmar turismen till Indien.

– Det kommer att bli betydligt mer köande för resenärerna som kommer till det indiska visumkontoret.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.