Annons:

Oro i resebranschen inför sommaren: ”Stor katastrof”

Coronapandemin och dess konsekvenser sätter stopp för många människors sommarplaner vilket väntas leda till stora tapp för svensk turism, skriver SVT Nyheter.

När få vågar boka resor riskerar många företag att gå i konkurs, säger Didrik von Seth, generalsekreterare för Svenska Resebyrå- och Arrangörsföreningen.

– Det är en stor katastrof för hela resebranschen. […] Det är fullständig stiltje, säger han till SVT.

Även Visitas vd Jonas Siljhammar uttrycker oro inför sommaren, som i vanliga fall är högsäsong för den svenska turismnäringen. Enligt honom är sommaren ”helt avgörande” för överlevnad för många orter, skriver SVT.

3 kommentarer

  1. Vvv: Där är Didrik igen 🤦🏻‍♂️. Mannen med självutnämnd kunskap om alla företags överlevnadschanser och rätten att uttala sig om dessa
  2. abc: Ja, han har ju rätt. Rese och turistbranchen är den av dom mest drabbade och utsatta, men inget stöd överhuvudtaget. Men däremot kan vi betala statskulder åt afrikanska stater. Rättvist ?
  3. Per: Jag tycker att förslaget med SRFs fond är fel. Det ska vara ett lån som sedan ska betalas tillbaka från de reseföretag som har utnyttjat lånet och inte genom en kollektiv återbetalning i form av skatt på flyg och paketresor under 20 års tid. SRFs förslag skulle snedvrida konkurrensen.