Annons:

Annons:

Tel Aviv blir världens första stad som inför strängare regler kring elsparkcyklar ​​​​​​​

Tel Aviv stad vill öka säkerheten för både fotgängare och trafikanterna som hyr elsparkcyklar och har därför valt att införa nya, hårdare regler för elsparkcykel-företagen. Numera måste samtliga elsparkcyklaTR

I augusti 2019 påbörjades arbetet för att öka trafiksäkerheten gällande elsparkcyklarna i staden. Företagen som hyr ut elsparkcyklar, tvingades redan då att förhålla sig till en rad nya regler som exempelvis begränsningar på antalet elsparkcyklar per företag, nya parkeringsregler samt krav på åtgärder för att förhindra minderårigas möjligheter till att använda elsparkcyklarna. Med de nya restriktionerna väljer nu Tel Aviv att fortsätta arbetet i syfte att öka trafiksäkerheten och den allmänna ordningen i staden.

”Jag är stolt över att Tel Aviv blir den första staden i världen som kräver att stadens elskotrar ska utrustas med registreringsskyltar och hjälmar. Vi ser detta som en fantastisk utveckling när det gäller att leverera hög säkerhet till våra medborgare såväl som den ökade turismen. För mig, som representerar Israel i Norden, tror jag att det kommer att uppskattas av de nordiska resenärerna och hoppas att många andra länder kommer att följa vårt exempel vad som gäller säkerheten i trafiken” säger Nira Fisher, direktör för israeliska Statens Turistbyrå i Norden i ett pressmeddelande.

En kommentar

  1. Cyklist: Helt rätt! Var det i Paris man helt upphört med dom? I Tyskland kostar det 80EURO i böter om man kör på gångvägar; och man har bötfällt för fullt. Arbetar från Kiel och man ser eländen mindre och mindre. Folk klarar inte av enkla regler utan gör som dom vill, fungerar inte. Go Tel Aviv! Just go, go, go!!
Detur söker Nordic Sales Director
Sista ansökningsdag:
26 februari 2020