Annons:

Vimmelbilder från “Explore Zambia” – home of Victoria Falls

Zambias ambassad anordnade ett event med temat “Explore Zambia” för att berätta om landets potential som turistland. Eventet hölls på Best Western hotellet Järva Krog i Solna den 8/5.

Zambias ambassadör Rose Salukatula inledde kvällen med ett välkomsttal därefter höll Donald Pelekamoyo från Zambias tuistbyrå höll en presentation om landet. Zambias viktigaste turistattraktion är Victoriafallen som sedan 1989 är upptagen på UNESCOs världsarvslista. Naturen är en viktig del i Zambia och 33 % av landets yta har man låtit vara för att värna om djur- och naturliv. Antalet turister till Zambia ökar för varje år, mellan 2016 och 2017 ökade antalet utländska besökare med 15%.   

Nega Weldu från Ethiopian Airlines berättade om den nya terminalen på Kenneth Kaunda Airport i Lusaka. Flygplatsen kommer nu att ha en kapacitet på 4 miljoner resenärer per år mot kapaciteten på 2 miljoner som man haft innan. Ethiopian Airlines var även kvällens sponsor och lottade ut två resor till Zambia där flyg och boende ingår.

Kicki Hägervik från Tour Africa avslutade med en presentation om deras resor till Zambia och andra närliggande länder i Afrika. Kicki berättar att Zambia passar bäst för resenärer som redan besökt de större turistländerna som Sydafrika och Kenya. Om man besökt något av de länderna och vill uppleva något mer äventyrligt och mindre exploaterat så passar Zambia utmärkt. Landet har mycket att erbjuda, det finns 20 nationalparker, Zambezi- floden där man kan paddla, Victoriafallen och färgglada ceremonier.  

Explore Zambia

Patrick Clinton vann det första priset som Ethiopian Airlines delade ut

Fadi Issa vann det andra priset som Ethiopian Airlines delade ut

Nega Weldu från Ethiopian Airlines, Daniel Goitom från Afro-Caribbean Travel och Patrick Clinton från Patrick Clinton Photography

Patrick Bulundo, Simataa, Yvette Hanyama, Lisa Castillo och Marvin Kabele från Zambias ambassad

Nicky Shabolyo ambassadörens rådgivare, Imad AL Saadi och Fadi Issa

Donald Pelekamoyo från Zambias Turistbyrå och Nils Norberg

Ambassadör Rose Salukatula och Amina Randeree från Zambias ambassad.

Klas Wallin från Tour Africa och Agneta Rudler från Sydafrikaresor

Kicki Hägervik från Tour Africa

Ambassadör Rose Salukatula och Amina Randeree från Zambias ambassad.

Kommentarer är stängda.