Annons:

Annons:

Krönika: Bindefelds succé i Tel Aviv och ett boutique-hotell utan hiss 

Det har varit en kul vecka i reseindustrin. Många upplevelser. Det sista är ett viktigt ord. Det betonade Fredrik Holmén på Keybroker när han pratade på Travel News Studio för några veckor sedan. En resa börjar inte med att du googlar flyg, det börjar med att du längtar efter att något ska hända. Det kan vara en god måltid. En vandring. Shopping. Sol och bad. Eller vad som helst annat. Den i reseindustrin som börjar tänka mer på detta sätt kommer att vinna. Inte oväntat är Airbnbs tjänst där man listar upplevelser på destinationen ett mycket bra exempel på detta. 

Min arbetsvecka har i alla fall varit full av upplevelser. 

I måndags åt jag middag på Electrolux huvudkontor. De samarbetar med Viking Line inför Culinary World Cup om ett halvår. Leverantörer, partners och press var inbjudna att proväta. Det var fotoförbud så jag kan inte visa några bilder, men det var förstås en fantastisk upplevelse. De tävlande kockarna i Svenska Kocklandslaget ledda av Fredrik Andersson är inte riktigt framme än. De har ännu inte hittat det perfekta ostronet till förrätten och hjortarna till huvudrätten ska trimmas in ytterligare. Men min bild är att det kan bli guld även denna gång. Men ni förstår, detta är en UPPLEVELSE.

Jag har även spanat in nya hotell Frantz vid Slussen. Ett äkta boutique-hotell med under 50 rum. Hälften är klara i dag, resten ska vara redo till våren. Det nya hotellet som en gång hette Anno 1647 ägs av en familj och äldsta dottern är direktör. På invigningen står pappa ägaren och tar alla i hand. Att se stoltheten i deras ögon är en fantastisk upplevelse. Hotellet saknar hiss vilket förstås kommer att skapa problem när man ska till sitt rum på fjärde våningen, men jag är övertygad om att alla som checkar ut från hotellet kommer att vara nöjda. Livet är en del uppförsbackar och ännu fler nedförsbackar. 

Nu vill jag passa på att gratulera Israels turistmyndighet till förra helgens succé. Att Micael Bindefeld valde att flyga ner 150 influencers till Tel Aviv och sprida budskapet om en av världens bästa weekend-destinationer är förstås fantastiskt. Hade jag varit myndigheten hade jag tagit hela notan direkt. Jag menar, för några miljoner fick man ut budskapet till hela Sverige i alla medier att Israel är en fantastisk destination. Det är fantastisk mat, det finns mycket att titta på som är jättegammalt och det finns underbara stränder. Man kan hänga med Uri Geller och besöka Jerusalem. Många är rädda för att besöka Israel på grund av säkerheten, men nu vet vi att svenska toppolitiker kan gå i den heliga staden utan minsta skräck. Jag har själv varit i Israel många gånger och kan verkligen rekommendera alla att åka dit. Att man som svensk partiledare åker på en sån här mutresa är förstås en smula tveksamt, men att man gör det till Israel som har en premiärminister nedtyngd av olika mutanklagelser är kanske logiskt. Frågar ni mig är jag övertygad om att Israel har sponsrat resan, även om detta förnekas både av Israel och Micael Bindefeld. Israel är ett komplext land. En bild förmedlades av pressen förra helgen. En annan bild hittar ni i tv-serien Our Boys som finns på HBO Nordic. Den handlar om tre judiska extremister som eldade upp en palestinsk pojke. Att han eldades upp levande tog många i Israel som ett bevis på att det omöjligt kunde vara judar som gjort detta. Men grymheten i detta vackra land har tyvärr inga gränser. 

Vi byter ämne. Skatt på flygplansbränsle. Det vill infrastrukturminister Tomas Eneroth genomföra i hela världen. Sannolikheten att detta ska ske är otroligt liten. Flygbränsle har varit befriat från skatt sedan andra världskrigets slut. Det räcker med att ett enda land blir ett skattefrälse och då kommer alla bolag att flyga dit och tanka. Men vårt statsråd älskar stora ord och liten faktiskt handling. Det hade varit mycket bättre för miljön om han tog tag i transporterna till Arlanda och sänkte biljettpriserna på Arlanda Express. Då skulle färre ta bilen och utsläppen minska. Det är görbart till en kostnad som är betydligt lägre än rabatten på elcyklar. Jag tycker det är tufft av Norwegian att inte bara jamsa med när regeringen uttalar sig. Sverige behöver en långsiktig flygpolitik, inte slag i luften som aldrig kommer att omsättas i handling. 

Till sist kan jag inte låta bli att berätta att Travel News fortsätter att öka. Vi är uppe på 75 000 läsare i månaden och den utlösande faktorn var förstås Thomas Cooks konkurs. Jag är stolt att leda en nyhetskanal som är oberoende och affärskritisk. Travel News styrs inte av medlemmar, politiker eller organisationer. Vi styrs enkom av våra läsare och lyckas leverera artiklar och analyser som ni vill läsa och dela. Att få vara med om detta varje arbetsdag är en fantastisk upplevelse. Att vara chefredaktör på Travel News är sann glädje.    

 

2 kommentarer

  1. Peter Haas: Kul läsning! Men Israels aktade president är verkligen inte en mutad person. Snarare motsatsen när han kämpar med att få till stånd en regering. Landets premiärminister Netanjahu däremot kan möjligen anklagas för oegentligheter. Svara
    • Redaktionen: Tack för feedback. Har ändrat nu. Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

2 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.