Annons:

Annons:

Fredagskrönika: Äntligen fick vi en debatt om de absurda covid-reglerna

Så fick vi äntligen en liten debatt om det absurda faktum att tusentals människor kan trängas i en galleria, men inte fler än 50 på en mässa, konsert eller ett nöjesfält. Tack Jonas Gardell som sparkade igång samtalet med en vass debattartikel i Expressen.

Jag förstår inte heller varför 250 personer får äta middag tillsammans, men om någon börjar sjunga på en scen så ställs allt in. Det är i alla fall klart att gränsen för att smitta ska spridas har dragits just här – vid starka upplevelser. Trots att ingen kan förklara varför. Jag tolkar det som ett tecken på att det är när vi upplever något roligt, passionerat och häftigt som det blir extra farligt. Alltså shoppa är tråkigt = okej. Att åka karusell eller lyssna på en artist vi älskar = farligt och förbjudet. Men tänk om någon blir hög av att gå runt på H&M?

Som sagt, vi lever i absurda tider.

Jag vet iallafall att i veckan skrevs den sista patienten med Covid 19 ut från IVA på Södersjukhuset i Stockholm. Den berömda kurvan är på väg ner mot noll och ja, den värsta pandemin har lagt sig i åtminstone vårt land. Och många delar av Europa. 

Men det kommer att ta många år innan människor vågar resa som vi gjorde sommaren 2019. Covid 19 har blivit en sorts antabus mot resande. Resande bygger på lust och längtan efter extraordinära upplevelser. Covid är alla stugsittares stora revansch.

Puh.

I sommar har jag som några vet kuskat runt på min Honda CB 650 och varje gång vi rundar en kurva kan det hända att jag ser något vackert eller oväntat. Det händer oftare än man tror, speciellt om man klickar in undvik motorvägar i Google Maps. Då hamnar man på ödsliga landsvägar och ibland på smala grusvägar som tar en förbi vackra slott och små gulliga stugor. Åkte bland annat förbi Läckö Slott, vilken oerhört vacker byggnad. Den hör hemma i en äventyrsfilm med många riddare och fagra kvinnor. Tänk att det var i dessa trakter som Sverige föddes för drygt 1000 år sedan. När man inte åker motorväg ser man gränserna i landskapet och förstår dem. 

Det är inte absurt. 

Det är logiskt.

Absurt däremot är SJ:s bokningssystem. Speciellt när man ska boka om en resa. Det funkar inte på sajten och i appen. Man måste sitta i chat-kö i minst 40 minuter för att boka om en inställd resa. Jag gissar att många ger upp under den långa väntan och bokar en ny biljett. Men jag och mina barn bokade om och åkte upp till Stockholm. Allt under resan fungerade perfekt. Ingen trängsel eller panik. Bra jobbat SJ.

Första veckan på kontoret har jag delat tiden mellan Travel News och vårt systertidning RES. Det senare har utmynnat i två guider till Skåne och Listerlandet. Titta gärna på dem. Är stolt över att de har slagit läsarrekord.

Om några veckor ska vi göra en sista roadtrip från Skåne till Stockholm utmed Blekinge och östkusten. Har du tips på var vi ska stanna mejla gärna

Och ha en skön helg.

Nästa vecka ökar vi takten här på Travel News – reseindustrins största affärstidning. 

 

8 kommentarer

  1. Nils: Det som är mer absurt är att alla kritiker tycks vara hobbyläkare och epidemiologer. Jag tycker att restriktionerna är bra. Svara
  2. Nicklas Lautakoski: @Nils, förklara då varför det är skillnad mellan olika sammanhang med folksamlingar? Om du tycker restriktionerna som dom ser ut idag är bra så bör du rimligen tycka att även gallerior och restauranger bara ska få ta in 50 besökare, eller? Om inte får du gärna förklara frågeställningen i artikeln, vad är det för skillnad på 250 personer som äter och 250 personer som lyssnar på en artist? Det är inkonsekvensen som kritiseras, alternativt bristen på hur man kommunicerat varför reglerna ser ut som de gör. Svara
  3. Carl: Lånar du ut din Honda? 🙂 //Carl, ListitSweden.se Svara
    • Travel News: Såld! Svara
  4. Nils: Grundproblemet är att vi har en pandemi som många tycks göra allt för att ignorera och med det tankesättet blir alla restriktioner ett hinder. Det hela liknar inget annat än "fake news". Lita på vetenskapen och inte ett ego som talar. Svara
  5. Elsa: @Nils: Och den pandemin finns inte på Ullared, Böda Camping, Snäck mm? Svara
  6. MikaJilla: to get to b intend and hamper an autoregulation cheapest zithromax now online guestimate intracardiac pacing and contraction while asymptomatic trunk during sex. Svara
  7. MattFinge: to disparate weeks outdo place to allow cialis online forum. buy lasix online you be experiencing to unearthly that might of this hatchability. Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

8 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.