Annons:

Annons:

Fredagskrönika: Detta händer på Travel News i höst!

Sommaren är slut. Nu börjar höstsäsongen här på Travel News. Det ska bli så kul. Vi har mycket i vår pipeline. En stor nyhet är att vi kommer att starta Travel News Business Forum, ett regionalt event med fokus på att skapa tillväxt i reseindustrin. Min förebild är DI:s Gasellen som lyfter snabbväxande företag. Vår förhoppning är att samla alla stakeholder på destinationen som arbetar med turism och prata om vilka våra utmaningar är: 

Hur kan den regionala flygplatsen bli bättre? Hur lockar vi stora event till vår stad? Varför funkar inte taxibolaget bättre?

Vi vill peppa och coacha. Detta ska coachen Philip Diab, känd från TV hjälpa till med. Hur lockar vi internationella gäster med stora plånböcker till vår stad. Här kommer det tips från Alexandra Fält som är Hospitality Consultant och arbetat länge på ett av New Yorks bästa lyxhotell. 

Vi kommer att ta med oss data från Benchmarking Alliance. Vilken destination i Sverige har bäst RevPar?

Målet är förstås att alla ska tjäna mer pengar. Allt enligt logiken, ju rikare Travel News läsare är desto mer pengar tjänar även vi.

Planen är också att dela ut Wilhelmina Skogh-diplom till de bästa hotellen, campingplatserna och vandrarhemmen. Och ett gäng kategorier till i exempelvis Helsingborg eller Karlstad med omnejd. 

Målet är att skapa en mötesplats för både outbound, vårt traditionella DNA, sverigeturism och inbound, vår senare målgrupp. Förr fanns det Travel News-läsare som såg en motsättning mellan dessa två, men de blir allt färre. Det är klart att det finns konkurrens om kundernas pengar och tid, men samtidigt tror jag att reseindustrin har allt att vinna på att samarbete. Vi ska slåss mot badrumsrenovering och en ny bil.

Har du idéer hur vi kan göra Travel News Business Forum på bra sätt, hör gärna av dig till mig.

***

Nästan lika stort är förstås Travel News padelturnering den 7 september i Stockholm och den 9 september i Göteborg. Anmäl dig här.

***

Min viktigaste uppgift är förstås att skapa innehåll som du vill läsa på den sajt du just nu befinner dig på. Travel News Premium startade i januari och vi nådde vårt mål 500 000 i intäkter första halvåret. Vi vill förstås nå samma siffra även i höst. Långsiktigt är förstås  målet att vi i första hand ska vara en affärstidning vars innehåll är så bra och viktigt att alla i reseindustrin vill betala för att läsa det. Där är vi inte än och en viktig förklaring är förstås att många företag i reseindustrin kämpar för sin överlevnad. I sommar har vi sett en viss återhämtning för Sverigeturism och resande inom Europa. Men long haul är fortfarande ett stort no no och än har vi sett ytterst få internationella turister i Sverige. Därför är mer än hälften av vårt innehåll på sajten gratis och fritt att läsa för alla. Men de artiklar som är unikt producerade för Travel News kommer att vara låsta och förstås kommer våra toppar med hotell och reseföretag att vara det. I början av oktober ska alla bokslutssiffror vara inne hos UC och några veckor efter det kommer alla våra toppar. Nytt för i år är att det kommer att vara ännu fler listade bolag. Och du som har Premium kommer att kunna leta i systemet på ett bättre sätt än tidigare. Jag är mycket stolt över vår grafik. (Vi har samma backbone som Dagens Industri.) 

***

Vad kommer mer att hända? Höstens stora händelse blir förstås Travel News Market den 11 november. Vår plan är att köra som vanligt på Stockholm Waterfront Congress. Vill du som många andra redan gjort boka en monter gör du det här. Jag är övertygad om att mässan kommer att bli en viktig återstart av reseindustrin och även om vi inte når upp till 2019 års superstora mässa så ska det bli kul att åter mötas IRL. Precis som förra gången kommer vi att dela ut diplom till hetaste destinationerna 2022. Vart vill svenska folket resa nästa år? I år gör vi undersökningen tillsammans med reseindustrins mest kända undersökningsföretag Nordic Bench. De ska också hjälp oss när vi ska förnya och utveckla Grand Travel Award, men exakt vad som händer där återkommer jag till om några månader. 

***

Detta var något av allt som händer på Travel News i höst. 

Men fokus är förstås alltid det dagliga arbetet med att förmedla senaste nytt i reseindustrin. Har du tips på nyheter eller vill tipsa om någon bra intervjuperson. Tveka inte att höra av dig till mig

Ha nu en skön helg – så hörs vi igen på måndag morgon. 

KOMMENTARER

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
STRICCT TRAVEL expanderar!
Sista ansökningsdag:
8 oktober 2021
På nytt jobb

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.