Annons:

Fredagskrönikan: Detta händer i höst på Travel News – en jävla massa förstås!

Är tillbaka på kontoret efter en vecka i Baltikum, läs gärna min resedagbok på Travel News systertidning RES. Kan verkligen rekommendera våra nya kollegor i Nato: Estland, Lettland och Litauen. Stränderna utmed Östersjön var suveräna och maten stundtals ännu bättre. Priserna modesta och servicen fin. 

Turism när den är som bäst.

Nu väntar en intensiv höst här på Travel News. 

Den 11 oktober kör vi Travel News Business Forum i Göteborg. Arkitekten Gert Wingårdh är en av våra tre keynote speakers och sen blir det bland annat en stor hearing om Göteborgs position som Sveriges ledande event- och besöksstad. 

Inom 24 månader kommer det att finnas 2500 nya hotellrum i Sveriges framsida. Hur ska rummen fyllas med gäster? Vem ska jobba på alla nya hotell? Och hur kommer vårt nya ekonomiska läge med inflation, höjda hyror och råvarupriser påverka reseindustrin i landets andra stad.

Det finns enorma utmaningar, samtidigt som sommaren 2022 har varit den bästa i mannaminne. Alltså ännu bättre än 2019. Vem trodde det under pandemins mörkaste dagar?

Vårt event i Göteborg avslutas med att vi delar ut Wilhelmina Skogh-priser till de som förtjänar det.

Här läser du allt om Travel News Business Forum Göteborg och här anmäler du dig. Helt gratis!

En dryg månad senare är det Travel News Market den 10 november som vanligt på Stockholm Waterfront. Det är redan nu stort intresse för mässan och det märks eftersom många utställare redan har bokat en betydligt större monter än förra året. 

Det gillar vi förstås.

”Det är med andra ord overkligt kul att få leda och utveckla Travel News, reseindustrins ledande affärstidning”

Mitt ansvar är seminarieprogrammet Travel News Studio. Det blir som vanligt ett gäng hearings om flygindustrin, charterbranschen, Sveriges turism och affärsresor. Och så avslutar vi vår minigala Destination 2023. Vart vill svenska folket åka på semester nästa år i nio kategorier: Best Value for Money, Safety och Premium gånger weekendresa, en vanlig semestervecka och drömresan. Vi gör en undersökning om detta tillsammans med Nordic Benchmark och ja resultatet presenteras alltså på mässan.

Så här såg det ut förra året.

Mer info om mässan kommer nästa vecka, men jag kan redan nu avslöja att vi har bytt system till Converve. Enligt internationella mässrävar är Converve världens bästa grej när det gäller att tussa ihop rätt säljare med rätt köpare. 

Arrangörstoppen liggande Hotelltoppen liggande Resebyråtoppen Liggande

Andra stora händelser under hösten blir förstås våra stora och traditionella genomgångar av reseindustrin: resebyråtoppen, researrangörstoppen och hotelltoppen. Detta avslutas med lönetoppen, vår stora genomgång av vad alla i reseindustrin tjänar. 

Att fixa ihop detta är ett pyssel av Guds nåde, men nu har jag gjort det i några år och börjar lära mig. 

Och ja, självfallet rullar nyhetsarbetet på varje vardag från klockan 8 när vårt nyhetsbrev dyker upp hos 13 000 människor i reseindustrin. Har du tips på vad vi ska skriva om är det som vanligt bara att melja mig.   

I veckan var jag och tittade på Stockholms mest exklusiva hotell Ett Hem som bygger ut och vill dubbla omsättningen. 12 rum ska bli 24. Nästa fredag flyger jag till Reykjavik för att åka på Norwegian Primas jungfrufärd och bevittna dopet. Båtens gudmor är Katy Perry. En gigantisk mångmiljard satsning förstås

Just nu haglar pressinbjudningarna in och mitt mål är förstås att gå på så mycket som möjligt. Det är först när man är på plats och faktiskt ser, luktar och känner som man förstår vad som är på gång. Just nu är budskapet från alla håll att reseindustrin tar i från tårna. Detta sker samtidigt som många tror att vi är på väg in i en global recession. Jag är inte lika övertygad om denna utveckling, men vi får väl se. 

Oavsett vad kommer det att finnas hur mycket som helst att skriva om. 

Det är med andra ord overkligt kul att få leda och utveckla Travel News, reseindustrins ledande affärstidning. 

Jag avslutar med några ord från Ingvar Kamprad: det mesta är ogjort.  

Ha nu en skön helg så hörs vi igen på måndag.

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna
Flygansvarig på MSC Cruises
Sista ansökningsdag:
17 oktober 2022
Stromma söker Coordinator till Business Support
Sista ansökningsdag:
11 oktober 2022
Västindienspecialisten söker en travel consultant
Sista ansökningsdag:
22 oktober 2022