Annons:

Annons:

Fredagskrönikan: En rolig vecka!

Vilken rolig vecka det har varit i Stockholm. I onsdags var jag på pressvisning av nya hotell Dagmar på Nybrogatan. Verksamheten drivs av samma familj som sedan sextiotalet kör Diplomat på Strandvägen. Det nya hotellet är bara 70 rum stort jämfört med storasyster Diplomat som har 130 rum, men jag tycker att Dagmar övertrumfar det mesta på Stockholms hotellmarknad. Jag har lite svårt för hotell som är för små, det är lite som att bo hemma hos någon som man inte känner. Dagmar är ett lagom stort litet hotell. Det går att smyga utmed väggarna och in på sitt rum utan att någon märker en. Och det går att göra storstilad entré, hänga i alla barer och den snygga restaurangen och verkligen leva ut. Det mest spektakulära är innertaket i glas som enligt arkitekten ska föra tankarna till British Museum i London. Det är uppenbart att man haft exakt samma tanke som när man byggde Villa Copenhagen i Köpenhamn. 

Nybrogatan från Dramaten upp till Östermalmstorg tävlar nu med Biblioteksgatan om att vara Stockholms mest eleganta gata. Det är här du vill flanera med din älskade och nicka till hög som låg. Den senaste tiden har Nybrogatan fått en rad fina tillskott: förstås den nyrenoverade Östermalmshallen som precis firat ett år i fräscha lokaler. Vidare uppskattar jag det lilla haket Schmaltz vid judiska skolan och dess enorma granne Astoria. Stjärnkocken Björn Frantzéns nya power-brasserie har fått precis den start som alla nyöppnade krogar vill ha. Nu kommer Dagmar med ytterligare en restaurang som skapar en beroendekänsla och gör att gatan lever från tidig morgon till sen kväll. Biblioteksgatan har förstås överträffad shopping och några av stans finaste kontor. Men för att en gata ska få liv krävs det att människor bor på den. Det krävs maffiga våningar och små lägenheter. Det ska bli spännande att se vilken fastighetsägare som vågar förvandla några av sina värdefulla kontor till bostäder för att få liv i sin gatstump. 

Vad har mer hänt? Jag måste säga att jag är en smula stolt över att näringsminister Ibrahim Baylan var med i veckans avsnitt av Travel News Talks. Se gärna intervjun här. 

Jag har bevakat rikspolitiken i knappt 30 år och haft kontakt med olika regeringar. Tyvärr måste jag säga att det blev en trendbrott när Fredrik Reinfeldt tog över som statsminister. Att få en intervju och hänga på ett statsråd blev mycket svårare. Och när man väl fick komma till var svaren obegripliga och intetsägande. Denna utveckling har fortsatt med Stefan Löfvens regering och spridit sig ut i statsapparaten likt ett virus. Och under pandemin har detta förstås bara blivit än värre. 

Jag förstår samtidigt att en minoritetsregering som är strängt påpassad av en riksdag som mer än gärna drar regeringen i örat blir feg. Men samtidigt saknar jag en statsminister som Göran Persson som tyckte om att prata och möta journalister. Politik är inte underhållning, men det skadar inte att ibland ha några vassa citat och åsikter. 

Vad har mer hänt? Jag måste skryta om att Travel News Premium i veckan nådde upp till 400 000 kronor i intäkter. En färsk läsarundersökning visar att de flesta är hyfsat nöjda med vårt arbete. 42 procent ger oss betyg 3 och 47 ger oss 4 i betyg. Vi får några tvåor och tyvärr ingen femma, men inte heller någon etta. Våra läsare vill ha fler premium-artiklar och det är på väg. Självfallet kan allt bli bättre, men vi har bara varit i gång med Premium i drygt tre månader så jag hoppas på lite tålamod. Vi har mycket i vår pipeline. 

Och med dessa ord lämnar jag över till veckans Wild & Crazy om nedläggningen av Bromma flygplats som kommer att bli en följetong i många år än. 

 

Ha en skön helg. 

 

En kommentar

  1. Per Skåning: Ja, du Viggo, det var mycket annat också som blev till det sämre när Fredrik Reinfeldt var statsminister. Inte bara du som märkt skillnad. Inte har det blivit bättre med den efterträdande statsministern och på tal om virus är det en sorg att Sverige månad efter månad toppar listan över Covid 19 spridning i Europa. Frågan är om hur länge det kommer att ta innan vi släpps in i andra länder utan karantänkrav? Svara

KOMMENTARER

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA
STRICCT TRAVEL expanderar!
Sista ansökningsdag:
8 oktober 2021
Room Republic söker VD
Sista ansökningsdag:
15 oktober 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.