Annons:

Annons:

KRÖNIKA: Glad midsommar på Sveriges riktiga nationaldag

Så är vi då framme vid ljuset. Sommaren. Den vi aldrig trodde skulle komma, men nu är den här. Och ja, sakta börjar världen att återgå till något som påminner om det normala. Vi får lov att resa till några länder med start om en dryg vecka. Visserligen inte till våra grannländer och självfallet ska jag skaffa ett munskydd så fort jag närmar mig ett flygplan, men känslan av att leva i ett fängelse är på väg att lätta. Varje dag får vi på Travel News pressmeddelande om hur olika företag och länder följer olika regler för distans och renlighet. Alla vill hjälpa till och det är fantastiskt, men jag ser det inte som Travel News uppgift att sprida varenda detalj till våra 50 000 läsare i veckan. Vi utgår från att alla gör sin uppgift. Det är först när någon bryter mot normen som vi har något att skriva om. Men detta hindrade inte mig från att vara med när Sveriges Bussföretag arrangerade seminariet  ”Vågar vi resa tillsammans igen? Här kan du se den informativa timmen. Svaret är förstås ja om du är symptomfri och kan uppföra dig. Alltså inte trängas och knuffas i onödan. Min avslutningspoäng var att det är fantastiskt att trots att efterfrågan på resor i princip har upphört under våren så har ganska få bolag gått i konkurs. Detta är speciellt tydligt i flygbranschen, det talas om fusionsvåg och utslagning, men på något mirakulöst sätt har nästan alla bolag, små som stora lyckats överleva. Det är ett styrkebevis för reseindustrin. Och ja, något att glädja sig åt när vi nu firar Sveriges riktiga nationaldag midsommar. Jag befinner mig i Skåne, utanför fönstret skiner solen och poolen glittrar. Jag vill härmed önska alla våra läsare en glad midsommar. Dansa gärna runt midsommarstången, men i små grupper och tvätta händerna ofta och länge. Vi hörs på måndag igen, men vid lunch då Travel News går över till sommartid med något lägre tempo och nyhetstryck. Men händer det något dramatisk lovar vi att bevaka detta förstås. Enjoy!

 

En kommentar

  1. Cilla: WHO har precis meddelat att det senaste dygnet har 150 000 nya personer smittats, vilket är det högsta antalet hittills under ett dygn. Covid-19 är långt ifrån över och även restriktionerna och faran för företagen. Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.