Annons:

Annons:

Här är första halvleks tre toppnoteringar sommaren 2021

Jag är tillbaka i stan. Det är halvtidsvila i sommarmatchen 2021. Det är bara att konstatera att årets sommar kommer att bli historisk när det kommer till vädret. Även om landslagets resultat i EM inte kan mäta sig med VM-sommaren 94 så kan värmen det. Ändlösa dagar och nätter som hakar i varandra i en enda nästan evig våg av svettig värme. Det är i tider som dessa man ska vara kär och galen. Aldrig är nuet mer levande än under sommaren och semestern. De bästa veckorna på året är ingen myt, det är dagens sanning och det är reseindustrin som levererar dessa. Jag vill här rapportera som mian tre bästa upplevelser denna sommar. 

1. En sista minuten resa till Skiathos med Ving

När man själv ska betala vill man inte pröjsa för mycket och man vill åka med ett varumärke man litar på. Skiathos är mest känd som en av Mamma Mia-öarna i de två filmerna med Abba-sånger. När det är fullsatt sover 185 000 människor på den här lummiga lilla ön med max femton kilometer asfalterad väg. Första veckan i juli var det max 20 procents beläggning. Underbart. Kommer att skriva mer om denna magiska plats på RES.se om någon vecka. Men jag kan redan nu avslöja att jag mer än gärna återvänder hit med min älskade fru. 

2. Corner sviten på Villa Copenhagen

Även här var det glest mellan gästerna, men vad gör det när man har en magisk utsikt över Tivoli, Nörrebro och in mot stan. Petter Stordalens lyxigaste hotell (av drygt 200)  är både ett coolt cityhotell och äkta resort med utomhuspool och flera schyssta barer och restauranger. Kombinationen gammal byggnad och helt nytt hotellrum är verkligen suverän. Jag har tidigare skrivit om hotellet här och det finns inget att revidera eller uppdatera. Villa Copenhagen är fortfarande ett hotell som jag alltid kommer att längta tillbaka till. 

3. Sea Club på Seglarhotellet på Sandhamn

En pool med havsvatten, en bar med kall öl och varm pizza och ett gäng solstolar. Ibland behövs det inte mer för att få en barnfamilj att må suveränt. Det är så schysst av ägaren till Seglarhotellet att släppa in alla här utan att ta något betalt. 

Stockholms skärgård är ett slutet paradis. Den enda ventilen är Sandhamn, en plats som man faktiskt kan åka till och sova över några dagar och bo bra och äta vettigt. 

Det är inte en budgetö, men det är oklart om det finns några destinationer i Sverige där tusenlapparna inte flyger iväg. 

Men på Sea Club är det i alla fall gratis entre och jag kan konstatera att mina barn uppskattade poolen mer än sina mobiler i flera dagar. Det har aldrig hänt förut i deras fjorton och elvaåriga liv. Och som man säger: happy kids happy life. 

Det har självfallet hänt mycket mer denna underbara sommar. Det bästa är förstås att livet börjar återgå till det normala och att reseindustrin sakta håller på att återvända till fornstora dagar. 

Min sommar är långt från slut. 

I andra halvlek väntar bland annat några dagar på en segelbåt i södra skärgården. (Ska bland annat försöka ta oss till Smådalarö gård och spa.) Det ska också bli en visit i Bulgarien och förstås många krogbesök i Stockholm. På måndag hänger jag och min familj på Riche nya sommarkrog Pelago.

Självfallet tuffar vi på här på Travel News med nyhetsbrevet varje förmiddag och uppdateringar om högt och lågt i reseindustrin varje vardag hela sommaren. 

Ha en skön helg så hörs vi igen på måndag. 

 

En kommentar

  1. Gösta: "Den enda ventilen är Sandhamn"? Nu får du nog se dig lite om Viggo - vad sägs om Grinda, Svartsö, Finnhamn, Utö och Dalarö? Bara för att nämna några. Skärgården är full av härliga utflyktsmål, plus alla öar man kan besöka med skärgårdsbåt. Så något "slutet paradis" är skärgården verkligen inte. Svara

KOMMENTARER

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA
STRICCT TRAVEL expanderar!
Sista ansökningsdag:
8 oktober 2021
Room Republic söker VD
Sista ansökningsdag:
15 oktober 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.