Annons:

Hotellet saknar wifi, el och rinnande vatten

Vad är syftet med att resa? Ett svar kunde vara att resa jorden runt och upptäcka att människor på andra sidan är exakt som en själv. Vad som är viktigt för mig är viktigt för nästan alla andra människor. Min familj. Att äta och dricka gott. Vänner. Skratta. Må bra. Kärlek. Det tror jag människor på andra sidan jordklotet också strävar efter. Det var i alla fall denna känsla som jag var full av när jag lämnade Nyrups Naturhotell för en knapp vecka sedan. Hotell ligger mitt i bokskogen inte långt från Skånes Djurpark och Höör mitt i Skåne. Det består av sex jurtor, alltså mongoliska ylletält och ett lite större tält där det finns kök och matsal. Fast maten lagar man själv över öppen eld uppe på en kulle. Vid regn och eldningsförbud sker detta vid en vedspis i stora tältet.

Det var när jag stod på kullen mitt i skogen och kokade potatis och stekte vildsvinsfärs som känslan började komma. Jag pratade med människor från Malmö, Ängelholm, Uppsala och USA som jag tänkte på hur lika vi alla är. Ett glas vin och varm mat och gränserna mellan oss försvann och vi satt där och pratade om våra barn och djur. Vi pratade om Donald Trump och om den stora ugglan som flugit ner från Norrland för att bo i Skåne. Mina barn lekte med en pojke från USA och mina barn diskade våra tallrikar med andra föräldrar. Mina barn har aldrig uppfört sig bättre och det fanns varken Sony Playstation eller padda att muta dem med.

Nyrups Naturhotell saknar wifi, el och rinnande vatten. Men vad gör det när vi bor i världens vackraste skog och det finns en sjö några kilometer bort att bada i. Det saknas både strand och brygga, men det går utmärkt att simma ändå. Nyrups naturhotell firar snart fem år. Verksamheten är så långt från bulkturism det går att komma, men ägarna verkar nöjda ändå. I början var planen att gästerna skulle hålla på med en massa aktiviteter, men de planerna är numera skrotade. Att hugga ved, tända en brasa, laga sin egen mat, äta och dricka och ta hand om disken räcker för att en kväll ska gå. Magi uppstår när människor från olika delar av världen möts.

***

Jag har kört bil mellan Skåne och Stockholm en Nissan Micra utan AC. Inte ens min värsta fiende önskar jag detta. Som tur är finns appen Waze som varnar mig så jag slipper fastna i bilköer. Att alla inte använder denna app är ett mysterium.

***

Har även hängt i Torekov. Det är faktiskt exakt som i Solsidan.

***

Stockholm var en övergiven stad. Jag återvänder den 6 augusti, då lovar jag att Travel News ska pumpa ut nyheter även om värmen fortsätter att hålla landet gisslan. 

Kommentarer är stängda.