Annons:

Jag är en banbrytare på Mallorca…

Jag har alltid strävat efter att vara en banbrytare. Jag vill simma upp för floden. Korsa vägar ingen annan vågat gå på. Ser jag ett demonstrationståg vill jag protestera. Jag har till och med skrivit en bok om hur man ska bli mer banbrytande.

Och var tror ni att jag sitter och skriver denna revolutionerade krönika? Svar: på ett Iberostar hotell på Mallorca.

När jag skriver detta lyssnar på Thomas Stenströms låt Palma de Mallorca. (Det är Spotifys algoritm som väljer låtarna.) Igår skickade Resia ut ännu en topplista. Svenskarnas semestermål nummer ett är Mallorca. Så har det varit sedan aporna började gå runt savannen. Att vara där jag är nu kan vara det minst banbrytande som överhuvudtaget finns. Att flyga till Mallorca är lika coolt som att slå in en öppen dörr. Det är lika häftigt som att göra tummen upp i en #metoo-debatt.

Min ursäkt är att jag ska skriva ett reportage om Mallorca med arbetsnamnet från bulk till boutique.

Och jag är självfallet feminist och tycker att Cissi Wallin ska bli nästa statsminister.

Men jag kunde ju åkt till Nordkorea, de har världens största hotell och satsar på turism. Jag kunde åkt till Albanien som just nu storsatsar mycket på charter. Jag kunde åkt till Rhodos och gjort en benchmark på Vings olika hotellkoncept. Men nu sitter jag där jag sitter.

Och jag trivs.

Det finns en förklaring till att alla åker hit.

Det är underbart. Allt är perfekt utom en enda sak.

Hyrbilskön.

Varje gång jag kommer hit är det samma sak. En timmes kö. Minst. Och när man väl kommer fram måste man köpa en försäkring för 1500 kronor. Jag som är en äkta banbrytare HATAR försäkringar.

Denna gång var jag också tvungen att köpa en expressplats i kön för 50 euro.

Flygplatsen i Palma är 100 procent bulk.

Men mitt hotell däremot gör verkligen allt för att vara premium. Att bjuda på ett glas cava när man checkar in borde alla Scandic hotell börja med. Gillar också att man får sitta ner när man ska skriva på alla meningslösa papper.

***

Jag har som ni förstått lämnat Almedalen. Att resa hem efter halva veckan är ungefär som att bryta ett maratonlopp. Många gör det, men det är inget att skryta om. Stannar du hela veckan får du en mycket bra bild av vart svensk politik är på väg. Jag tror det är bra att lyssna på åsikter som en inte håller med om. Att förstå och ta in att alla inte tänker och tycker som en själv. Det är jobbigt. Det bästa med Almedalen är förstås att det är en suverän mötesplats. Jag är en som som sparar alla visitkort och skriver in dem i min dator och sedan skickar jag ut Travel News nyhetsbrev varje morgon till dem. Eller vid lunch nu under sommarmånaderna.

***

Kul att statsministern vill satsa 400 miljoner på besöksnäringen. Jag fattar aldrig varför de som bestämmer inte skickar pengarna direkt till mig, min reskassa här på Mallis behöver ett tillskott. Men det är väl bara att acceptera att pengarna kanske kan användas bättre.

***

Tror att inrikesflyget kan bli en valfråga trots allt.

***

Scandics nya tillgänglighetssatsning är värd ett pris.

***

Ha nu en skön helg så hörs vi på måndag vid lunch.

 

Kommentarer är stängda.