Annons:

Annons:

Krönika: Jag älskar att bli bjuden på champagne!

Det finns många sätt att mäta hur det går för ett land. Det sägs att förre finansministern Pär Nuder räknade antalet byggkranar när han kom till en utländsk stad och efter det bestämde om det ett bra eller dåligt land. Jag tycker att detta verkar vara ett trubbigt sätt att räkna. Just nu finns det otaliga byggkranar i Stockholm ändå är vi i den värsta krisen sedan andra världskriget.

Mitt sätt att mäta välstånd är istället att räkna antalet glas champagne som jag blir bjuden på. Ju fler desto bättre för mig förstås. Men det säger också något om viljan i de små och stora projekt som är på gång i reseindustin. En normal vecka här på Travel News blir jag bjuder på mingel och pressluncher fler gånger i veckan. De senaste månaderna har det varit noll. Jag har tvingats att gå till Systembolaget och köpa lådvin för att få min ranson av salongsberusning. Men på sista tiden har blivit en ljusning. Jag förstår att många läsare har varit oroliga, men ni kan nu andas ut. Mitt liv på en räkmacka fortsätter.

I går var det Apollo och hotellet Royal Court som annonserade ett nytt samarbete och bjöd på mingel. Vi fick en rundtur på det något bedagade hotellet som under Apollos flagga ska bli ett sport- och träningshotell för leisure-gäster. Jag fick titta på den nya sandstranden som är åtminstone sju meter lång och åka en tur i ägarens rejäla motorbåt i Brunnsviken. Från båten kunde vi titta på både kungliga begravningsplatsen och bögberget. Dessa två destinationer har som av en händelse fin utsikt mot varandra. Bögberget är Stockholms bästa nudistbad. Är du intresserad av titta på nakna män som löser korsord och spelar backgammon så finns det ingen bättre plats.

Varför den kungliga begravningsplatsen är inhägnad med murrigt taggtrådsstaket förstår jag inte, men det finns säkert en vettig förklaring. Vill du titta på höga, fula staket i Hagaparken kan man också beundra Daniel och Victorias. Här inser jag att säkerheten är viktig… men, ja, tillbaka till huvudämnet.

Royal Park får just nu ett ansiktslyft med ny brygga, bastubåt och en ännu större uteservering. Kul.

Hagaparkens företagare drömmer om att bli lika kända som sin kollegor på Djurgården. Den senare är en destination med fler besökare än kinesiska muren enligt egen uppgift. Hagaparken är nästan lika vacker och kunglig som Djurgården, men antalet gästande turister kunde vara fler. Vem bortsett från människor bosatta i Vasastan besöker Hagaparken regelbundet? Svar inte många. 

Men nu kanske det blir en uppgång.

Jag applåderar förstås satsningen på Royal Court och är tacksam för de glas champagne jag hann dricka i går kväll.

Men framför allt ser jag ett tecken på att Sverige och världen håller på att återgå till det normala. Jag är övertygad om att vi i sommar kommer att resa runt i Sverige som aldrig förr. Jag är också säker på att restriktionerna att resa utomlands hävs till den 15 juli, åtminstone för att resa i Europa och vi svenskar kommer att vara välkomna på de flesta ställen.

Ska du resa i Sverige tycker jag att du ska åka förbi Steam Hotel i Västerås. Här firade jag och min älskade nyligen vår bröllopsdag och det var fantastiskt härligt.

Och med denna lilla rapport önskar jag alla läsare en härlig helg. Vi hörs på måndag. Från och med nästa vecka har vi sommartid här på Travel News och det innebär att vårt nyhetsbrev dyker upp vid nio. En timmes sovmorgon vill jag unna mig fram till augusti. Jag hoppas att ni kan acceptera detta.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.