Annons:

Reseindustrin hjälper människor att leva sin dröm

Skriver dessa rader på flyget ner till Palma. Jag ska intervjua Per G Braathen klockan 14. 

Kan meddela att SAS superwifi funkar utmärkt, mejlade precis ut Travel News nyhetsbrev med senaste nytt till alla läsare från plats 16B.

Det är dagen efter Travel News Market och i alla fall jag är jätteglad för en fantastisk mässdag på Radisson Blu Waterfront i Stockholm. Jag och Kajsa Beausang på Travel News systertidning RES delade monter och precis bredvid oss fanns Speakers Corner. På vår lilla scen berättade ett gäng talare om sin verksamhet och reseindustrins gröna omställning. Jag agerade inkastare till alla talare. Jag vill tacka alla föreläsare som gjorde ett fantastiskt jobb. Det är inte lätt att stå på en scen framför ett mässgolv med 210 utställare som vill sälja och 1 200 gäster som minglar runt.

Jag har varit på den stora resemässan i Berlin. I jämförelse är TNM en liten myra, men jag tycker att vår mässa är en lagom stor, mysig myra. Jag hann i alla fall träffa nästan alla jag har planerat att ha möte med. Och jag träffade otroligt många nya och gamla bekanta som bara gick förbi.

Än en gång kan jag konstatera att de absolut trevligaste och mest serviceminded människorna jag träffat finns i reseindustrin. Varför är det så? Jag tror att en förklaring är att vi i reseindustrin hjälper människor att nå sina drömmar. När människor vinner pengar på lotteri i TV säger 99 av 100 att de ska ut och resa. Och även de mindre glamorösa stationerna på väg mot detta får en del av den stora drömmen.

Jag tänkte på detta när jag besökte Nina Ulvinen som driver Arenahotellet i Hyllie mellan Malmö och Köpenhamn. Det 350 rum stora hotellet ligger på en blåsig åker mellan en ishall och en köplada. Det är inte världens mest glamorösa plats, men det är en smart hållplats där hela familjen sover tillsammans i ett litet rum på väg till drömsemestern.

Människan har alltid varit i valet och kvalet mellan att hänga kvar i grottan och ge sig ut på savannen. Där ute lockar farorna, men också möjligheterna. Reseindustrin hjälper människor att vara tillsammans och ger dem upplevelser som de bär med sig hela livet. Då är det enkelt att bjuda på ett leende och gå ett extra varv i kabinen när jag vill ha en kopp kaffe till.

(Tack SAS för bra service ombord.)

Det finns branscher som tjänar mer pengar. Och det finns branscher som är coolare. Men reseindustrin skapar lycka och välmående som få andra branscher. I senaste numret av Travel News säger Vings vd Magnus Wikner att han har världens viktigaste jobb. Efter gårdagens mässa kan jag verkligen säga att jag förstår honom och jag mötte många som tänker likadant. Att göra en affärstidning om hur reseindustrin ska bli ännu större och bättre är alltså ett sant privilegium.

Och med dessa rader blir det helg. Vi hörs igen på måndag morgon. Då är jag i Florida, men målet är att uppdatera sajten ungefär som vanligt.

 

Kommentarer är stängda.