Annons:

Annons:

Krönika: Så är livet med covid-19

I måndags gjorde jag två PCR-test för covid-19. Det första var negativt, det andra blev… positivt. Och sedan dess har jag befunnit mig i karantän. 

Det innebär att veckans program av Travel News Talks inte blir av, men vi förlänger säsongen. Följaktligen sänds det sista programmet fredag den 28 maj. Vi spelar in på torsdag och lägger ut på fredag morgon. Alltså nu när jag skriver detta. 

Veckans program kändes som ett kanonprogram med Visit Swedens vd Susanne Andersson som huvudgäst och Lotta Brattin från Nordic Choice som ny gäst i vår expertpanel. Men de lär få komma tillbaka om några veckor. 

Fick faktiskt ett tittarmejl i veckan: 

”Jag har alltid tyckt att din podcast är så bra och råkade ikväll, av en slump, ramla över Travel News Talks. Om möjligt ännu bättre! Du borde pusha för det nya formatet ordentligt i podden så att alla får ta del av innehållet. Aktuellt, initierat och engagerat. Suveränt!”

Jag kan bara säga att jag blir lycklig av att få ett sånt här mejl.

Nästa vecka blir det ett specialprogram om framtiden med Johanna Danielsson från Kairos Future och så kommer Johan Henrikson som är vd på Freja eID, han håller på att utveckla det gröna certifikatet som ska fungera som vaccinpass från den första juni. Jag är lite skeptiskt till om detta verkligen kommer att fungera på nationella event. 

Jag förstår till exempel inte hur en krog ska kunna kolla vem som sitter på deras uteservering i sommar. Det kommer förstås att bli väldig röra vid in- och utcheckning, men när väl vaccinet kommer så tror jag att det mesta lugnar ner sig.

Vi får väl se vad vd Johan Henrikson säger. 

I helgen före mitt besked gick jag en promenad på Södermalm i Stockholm. Jag såg hotell Rivals nya uteservering Watson. Den var fullsmockad med människor som såg ut att vara nyvaccinerade, alltså ett gäng äkta silverrävar satt i solen och lapade drinkar av högsta klass. 

Detta var en liten försmak på den ketchupeffekt av gäster på stadens krogar och kaféer som vi kommer att få se när restriktionerna lättar och vaccineringen har nått människor i min ålder. 

Jag brukar gå till Rival på lördagseftermiddagar och sitta i baren med min älskade fru och ta en draja. Hon brukar dricka ett glas vin. Foajen har blivit en elegant bar döpt efter ägaren Benny Anderssons hund Watson. Jag har aldrig sett någon av dem på plats, men bara vetskapen av att man sitter i en bar som ägs av en av Sveriges största musiker genom tiderna är en suverän känsla. De som inte tror på karma vet lite om människor. 

Tillbaka till mitt första ämne. 

Några kanske undrar varför jag tog två test. Sanningen var att jag trodde att det första inte skulle bli av så jag gjorde ett till. Sen kom det första testet och då gjorde jag detta själv enligt 1117:s alla regler. Jag kan konstatera att landstinget var bäst på att hitta corona. Till noll kostnad. Det privata alternativet kostade 1995 kronor och var alltså värdelöst i ordets rätta bemärkelse. Men det är väl som Anders Tegnell säger, ett test är i bästa fall en ögonblicksbild.

Hemmavid ägnar jag tiden åt att titta på Netflix-serien Shtisel. Den handlar om ett gäng ortodoxa judar i Jerusalem som försöker få sitt familjeliv att fungera. Man kan säga att de är en aning klämda mellan Guds vilja och det moderna samhällets möjligheter. 

Jag är i grunden mycket skeptisk till all religion. Jag kan inte förstå varför människor förlitar sig på en bok som är minst 2000 år gammal. I judarnas fall är deras bok betydligt äldre. Jag föredrar moderna böcker som tar in kunskapsnivån just nu.

Just nu läser jag Kajsa Ekis Ekmans bok “Om könets existens”. Tesen är att man ska förhålla sig lite kall när tonåringar vill byta kön. Man kan väl säga att jag tycker exakt som J.K. Rowlings i transfrågan.

Det står mycket dumt i Bibeln, men vissa saker är smarta. En är att människan inte ska leka Gud i onödan. Det kan jag hålla med om. Varsamhet med livets innersta gåtor är vägen fram. Det är sånt man tänker på när man är en smula krasslig. 

Nästa vecka räknar jag med att vara hundra procent frisk. (Jag tror inte på kultursjukdomen postcovid.)

Vill du ha fler tankar om reseindustrin? Då tycker jag att du ska läsa veckans Wild & Crazy-krönika. Annars har en skön helg.  

 

6 kommentarer

  1. Johan: God bättring Viggo! Ligger själv hemma sedan förra torsdagen med Covid och väntar på att bli feberfri. Men det är en seg sjukdom och kräver tålamod. Man får tid att läsa mycket: har snart plöjt igenom Jord av Bill Buford om franska köket. Och Soledad Penas Melodram av Linus de Faire. Mycket roande! Svara
  2. Kalle: Det här är ju larvigt! Vad har det med Resenyheter att göra!? Svara
  3. Susanne Gerthel: Trevlig läsning . Jag tycker som du . Har också haft covid men mer som en sträng förkylning utan feber. Nu är våren här och trädgården behöver rensas . Tulpanerna blommar . Krya på dig Svara
  4. Smittskyddet: Intressant att du visar en bild på dig själv med munskydd och visir... när du redan fått Corona?!!! Använde du dessa skydd innan? Svara
  5. Roger: Krya på dig Viggo! Svara
    • Travel News: Back in the office på tisdag. Mår bra! Svara

KOMMENTARER

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

6 KOMMENTARER ÖPPNA
Inca Tours söker biljettör
Sista ansökningsdag:
21 maj 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.