Annons:

Sverigeflyg och NextJet avslutar samarbetet Halmstad-Arlanda

NextJet och Kullaflyg, som ingår i Sverigeflyg, avslutar samarbetet kring linjen Halmstad-Arlanda, som flygbolagen startade upp så sent som i våras.

Kullaflyg ska i fortsättningen fokusera på linjen mellan Halmstad och Bromma, medan NextJet driver Halmstad-Arlanda vidare på egen hand.

– Vi startade linjen Halmstad-Arlanda i maj tillsammans med NextJet för att bryta det rådande monopolet som Skyways hade på trafiken till och från Halmstad. Efter sommaren har vi också startat upp Halmstad-Bromma i egen regi. Nu väljer vi att fokusera på att flyga till Bromma, där vi knyter samman trafiken med Sverigeflygs inrikesnät med sju destinationer och systerföretaget Malmö Aviations tre destinationer, säger Michael Juniwik, vd för Sverigeflyg.

Alla kunder som bokat biljetter på Arlandalinjen kommer att kunna åka som planerat. Bunt- och pendlarkunder kontaktas inom de närmaste dagarna för att tillsammans hitta den bästa lösningen.

– Vi kommer att ta hand om alla kunder, beroende på deras önskemål får de antingen pengarna tillbaka eller så flyttas deras biljetter över till NextJet. I grund och botten är konkurrens sunt, så det här kommer att vara positivt för kunderna. Nu är vi återigen två bolag som konkurrerar på sträckan Halmstad-Stockholm och som kämpar om att göra kunderna så nöjda som möjligt, säger Michael Juniwik. 

Kommentarer är stängda.