Annons:

Klas Eklund ger svar på tal – direkt från Indien

Klas Eklund, en av Sveriges mest kända ekonomer, gästar TN Studio den 16 november på Sheraton Hotel. När TN når honom för att ta pulsen inför seminariet befinner han sig lätt jetlaggad i Bangalore.

Varför ska resebranschen komma och lyssna på dig den 16 november?

– För en så internationaliserad bransch är det viktigt at ha koll dels på hur svensk ekonomi och världsekonomin utvecklas, dels på vad som kan ske på viktiga resmål. Förhoppningsvis kan jag bidra med en del på båda områdena.

Hur ser det ekonomiska läget ut i världen just nu?

– På de flesta håll är det ganska dystert, dessutom finns betydande politiska risker. Eurokrisen är långt ifrån över, både Kina och USA ska utse nya politiska ledare medan budgetfrågorna är olösta i USA. Den djupa recessionen i Sydeuropa hotar att sprida sig till norra Europa. Så vi har långt kvar innan vi är uppe på fast mark igen.

I Sverige rapporteras det allt oftare om att vi ska dras med i en allmän konjunkturnedgång och att varslen ökar. Vad håller på att ske?

– Ja, lågkonjunkturen har nått Sverige. När omvärlden bromsar in hackar vår export. Företagen blir mer osäkra, investeringar och nyanställningar drabbas. Varslen stiger snabbt, vilket bådar illa. Men tack vare tidigare stram finanspolitik finns buffertar; finansministern har utrymme att stimulera, och det lär inte bli lika illa här som flera andra utsatta länder i Europa.

Huvudtalare för seminariet ”Resebranschen 3.0” är förutom SEB:s Klas Eklund även Johan Lundgren, vice koncernchef TUI och Joakim Jardenberg, vd Mindpark. Moderator Lennart Paulsson har branschprofilerna Linda Bjernstål, vd Flygstolen, och Katalin Paldeak, Nordenchef för Clarion Hotels, som sidekicks som under eftermiddagen kommer att bidrar med sina åsikter.
Travel News Studio inleds med lunch kl 12 och avslutas med branschvimmel kl 17. Läs mer och anmäl dig på http://www.travelnews.se/special/travel-news-studio

Kommentarer är stängda.