Annons:

SAS tvingas skjuta upp rapport

SAS skulle ha offentliggjort sin kvartalsrapport i dag, men meddelar i stället att den senareläggs. Det krisdrabbade flygbolaget vill ha mer tid på sig för att omförhandla de lån som snart förfaller och få sin nya sparplan färdig.

I förra veckan stoppades handeln av SAS-aktien på börsen efter rykten om att flygbolaget var i djup kris. Omfattande lån är på väg att förfalla och finansieringen var osäker, enligt medieuppgifter. SAS svarade med att i förväg publicera en del siffror från den senaste tiden och att säga att man förhandlar med banker om lån samt arbetar på nya besparingar.
Nu kommer dock nya vändningar. SAS senarelägger sin kvartalsrapport i sista stund. Det verkar som att bankerna kräver att planerna på besparingar måste vara färdiga innan bankerna godkänner nya lån, skriver DI.
”Färdigställandet av SAS genomgripande plan för att adressera bolagets kostnadsstruktur och genomföra avyttring av tillgångar utgör en väsentlig del av dessa förhandlingar”, skriver SAS i ett pressmeddelande på torsdagsmorgonen.
Enligt vad SAS sa förra veckan planerar bolaget att spara ytterligare tre miljarder kronor och sälja verksamheter för ytterligare tre miljarder kronor.
”Betydande framsteg har gjorts i förhandlingarna och avseende den genomgripande planen, och båda förväntas vara klara inom de närmaste dagarna. Bolaget har därför beslutat att senarelägga publiceringen av den slutliga rapporten för tredje kvartalet 2012 till senast den 12 november 2012 kl 08.00”, skriver bolaget.
Samtidigt skriver DI att fem av sex banken kommer att förlänga de lån på totalt 4,7 miljarder kronor som löper ut i juni.
Enligt de siffror som SAS offentliggjorde förra veckan gjorde flygbolaget under det tredje kvartalet en vinst före skatt på 586 miljoner kronor. Passagerarintäkterna ökade 9 procent och enhetskostnaden minskade 6 procent. I samband med den slutgiltiga rapporten kommer flygbolaget att offentliggöra sparplanen om sammanlagt 6 miljarder kronor.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024