Annons:

Aerosvit i konkurs

Den ukrainske oligarken Igor Kolomoyskij har konkursat ytterligare ett flygbolag. Ukrainska Aerosvit blev kvarhållna på Arlanda för tredje gången på en vecka – sedan kom besked från ambassaden om konkursen.

För en dryg vecka sedan fick Aerosvit inte lov att lyfta från Arlanda på grund av obetalda avgifter till Swedavia. I lördags hände det igen. Det plan som skulle ha lyft från Arlanda och flugit till Kiev på morgonen senarelades flera gånger för att på sen eftermiddag slutligen ställas in helt, skriver Aftonbladet. Därmed blev dessutom de resenärer som skulle resa till Stockholm på returflygningen kvar i Kiev.
– Det är samma visa och det har dessutom hänt en gång emellan. Det som är skillnaden är att de nu inte betalat avgiften till handlingsbolaget som sköter incheckning och tankning och sådant, säger Henrik Kelfve vid Swedavias pressjour.
Den 29 december ansökte flygbolaget om att inleda konkursförhandlingar, men skulle fortsätta sin verksamhet som vanligt. I går söndag meddelade Sveriges ambassad i Kiev att flygbolaget har försatts i konkurs.
Ägaren Igor Kolomoyskij har därmed försatt ytterligare ett flygbolag i konkurs. I fjol gick både Skyways och Cimber Sterling i konkurs, även de ägda av Kolomoyskijs bolag Manswell.
Omkring 60 svenska resenärer är strandsatta i Kiev efter de inställda flygningarna i lördags. I dag ska de möjligen flygas hem, via Tallinn. Aerosvit säger att de ska försöka hjälpa till med hotellboende i mån av tillgänglighet.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024