Annons:

Thailand passerade 22 miljoner turister 2012

Thailand nådde under 2012 första gången rekordnivån 22 miljoner besökarankomster, en ökning av 15,98 procent i jämförelse med 2011.

Siffrorna på 22,3 miljoner besökare kommer från Thailändska Turistministeriet.

– Vi är överlyckliga över att ha uppnått detta resultat under samma år som Thailands folk firade Hans Majestät Konungens 85:e födelsedag. Det är också en hyllning till hela thailändska rese- och turistindustrins samarbete och kreativitet som har gjort en stor insats för att säkerställa att resor och turism förblir en ledande industri för att skapa arbetstillfällen, rikstäckande inkomstfördelning och bidrag till kultur, kulturarv och miljöskydd, säger Suraphon Svetasreni, guvernör på Thailändska Turistministeriet.

 Suraphon Svetasreni förmodar att anledningen till rekordsiffran är global stabilitet och fred.

– Förra året var världen allmänt i fred och det fanns inga större geopolitiska, ekonomiska, miljö- och naturkatastrofer och inga pandemier. Turism kan bara blomstra över hela världen om de underliggande förhållandena som stöder den förblir fri från störningar och avbrott. Det är en av de viktigaste lärdomarna för hela branschen att lära hela världen, säger Suraphon Svetasreni.

Det är framförallt sex länder som har stått för den största ökningen, varav fem ligger inom Asien-Stillahavsområdet: Malaysia, Kina, Japan, Korea, Indien och Ryssland. Östasiatiska turister är den allra största marknadsandelen och genererar nu 12,5 miljoner besökare av de uppnådda 22,3 miljonerna.

Kommentarer är stängda.