Annons:

Nordic Air Sweden startar direktflyg från Norrland

Nordic Air Sweden startar direktflyg till London och Köpenhamn från flera norrländska städer i år.

Med start den 28 mars kommer flygbolaget att flyga direkt till och från Arvidsjaur via Skellefteå, till hösten även Gällivare och Hemavan via Umeå. Inledningsvis handlar det om direktflyg till London, Stanstead, två dagar i veckan och Köpenhamn tre dagar i veckan med vidare flyg till Skopje i Makedonien och Beirut i Libanon.

– Vår strategi att hitta helt nya och internationella linjer med dagliga avgångar från Norrland, där vi inte har någon konkurrens från befintliga operatörer, har visat sig vara lyckosam. Att vi till hösten knyter samman Umeå och Skellefteå gör att vi når större delen av kustregionen och hela Svenska Lappland där det finns en stor tillväxtpotential. Kopplingen till Köpenhamn skapar dessutom möjlighet till samarbete med andra flygbolag ut till övriga Europa och världen, säger företagets vd, Stig Erik Dahlberg.

Tanken är att ge turistnäringen och näringslivet i Norrland bättre möjligheter att nå nya marknader.

– Med den här satsningen vill vi skapa bättre möjligheter för researrangörer, resebyråer och företag inom turistsektorn liksom affärs- och privatresenärer plus representanter för organisationer och föreningar att besöka och uppleva regionerna kring våra resmål. Där är inkommande europeiska passagerare en viktig del i affärsidén − något som medfört att vi fått ett brett stöd av turistnäringen i Norrland, säger Stig-Erik Dahlberg.

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024