Annons:

April, april

I går var årets stora skämtardag, den 1 april, och i vanlig ordning duggade aprilskämten tätt. Årets bluffar inkluderade nudistflygningar, flourtanter och like-knappar på flyget – och hela öar som blir barnfria.

SAS drog till med ett aprilskämt om like-knappar ombord på sina flygningar. Hädanefter skulle passagerare inte ens behöva koppla upp sig och logga in på Facebook för att klicka tummen upp.
”SAS har nu installerat Like-knappar ombord, som första flygbolag i världen. Det är en del av vår satsning på sociala medier. Ge oss ett Like om du gillar!” skrev SAS, självklart på Facebook.
Malmö Aviation drog till med en hälsosam nyhet: fluortanter ombord. ” Från och med idag inför vi fluorsköljningar ombord. Det är frukost- och kvällsavgångarna som i första hand ingår i projektet. Kampanjen pågår t.o.m. 1 juni 2013. Varje passagerare erhåller två muggar, en med fluor och en att skölja/spotta i”, skriver flygbolaget.
Magasinet Vagabond passar på att skämta om trenden med barnfria hotell. Nästa steg, som redan är på gång enligt artikeln publicerad den 1 april, är att ön Cabrera i Medelhavet blir helt och hållet barnförbjuden. Inom några år ska det bli möjligt med charter till en helt barnfri ö.
– Problemet med barnfria hotell var att våra gäster som betalat extra för att slippa barn kunde stöta på skrikande barn på strandpromenaden utanför. Nu har vi en helhetslösning att erbjuda, säger Maria Velasquez på Instituto Balear de Turismo, enligt Vagabond.
Ett problem med den helt barnfria semestern blir dock flyget, där man inte kan garantera att resenärerna ska slippa stöta på barn.
– Flyget är vår akilleshäl. Än så länge är det något våra gäster måste leva med. Det finns ju öronproppar och ögonbindlar. Men å andra sidan kan de ju under flygresan glädjas åt att de har en eller till och med två garanterat barnfria veckor att se fram emot, säger Maria Velasquez.
Sveriges Radio Gotland drog till med skapandet av Rauk Airs nya dotterbolag Nude Air, som i sommar ska forsla nakna tyskar från Hamburg till Bunge på Gotland. Flygningarna skulle ske i samarbete med den tyska naturistföreningen – och eftersom passagerarna är nudister har de inget bagage med sig och planen skulle kunna ta med fler passagerare. Finns det hjärtrum så finns det naket stjärterum.

Kommentarer är stängda.