Annons:

SAS tar andelar från lågprisbolagen

SAS knappar in på Ryanair och Norwegian i konkurrensen om billiga biljetter.

I Travelmarkets senaste undersökning Svenskt Flygprisindex märks en intressant förändring. Bilden har ofta varit densamma – att Norwegian och Ryanair är prisledande på flygresor till de 10 europeiska storstäderna som undersökningen innefattar. Nu verkar det däremot som om de nya konkurrenskraftiga avtalen hos SAS håller på att slå igenom på biljettpriserna, och SAS träder fram som billigaste flygbolag på sju av 29 rutter.

– Något tyder på att SAS har lyckats med att sänka omkostnadsnivån med hjälp av nya flyg och konkurrenskraftiga avtal. Det kommer på sikt att gynna konsumenterna, då lågpriskonkurrenterna knappast stillasittande vill se på när SAS försöker att återerövra de förlorade marknadsandelarna, säger Ole Stouby, vd på Travelmarket.

På flygresor till storstäder som Prag, Amsterdam, Paris och Rom är SAS prisledande från Kastrup, och flygbolaget är också billigast från Stockholmsområdet, om man bortser från Ryanairs lågpriserbjudanden från Skavsta.

SAS öppnar under 2013 upp emot 50 nya rutter, varav 12 från svenska flygplatser, fördelat på nio från Arlanda och tre från Landvetter.

De 10 europeiska destinationerna som ingår i Svenskt Flygprisindex är: Amsterdam, Barcelona, Berlin, Köpenhamn, London, Oslo, Paris, Prag, Rom och Wien.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024