Annons:

Rekordsommar för svensk naturturism

Intresset för att se vilda svenska djur i deras naturliga miljö bara ökar. Enligt Ekoturismföreningen är 2013 på väg att bli ett rekordår.

Ekoturismföreningen har gjort en rundringning till ett tiotal av landets främsta safariarrangörer, och bilden är samstämmig. I slutet av juli pekade allt på ett nytt bokningsrekord med cirka 5000 gäster enbart hos de tillfrågade företagen.

Inriktningarna på arrangemangen varierar, men det kan handla om att spana på björn från ett gömsle, att åka på bäversafari, eller att få se sälar och tumlare.

– Intresset för björnskådning bara växer. I år har vi förlängt säsongen och kompletterat med ytterligare ett gömsle och allt pekar på att det blir bästa sommaren någonsin, säger Hans Nordin på Norrigården Vildmark i Hälsingland till Ekoturismföreningen.

Ekoturismföreningen anser att det finns mer att göra för att få ännu fler turister att upptäcka den svenska naturen.

– Svensk safarturism har utvecklats oerhört positivt under de senaste tio åren. Nu kan vi verkligen visa att det skapas riktiga jobb för duktiga naturguider runt om i landet och kring en lång rad spännande djurarter, säger Per Jiborn på Svenska Ekoturismföreningen och fortsätter:

–  Vi efterlyser en ordentlig strategi för svensk natur- och ekoturism. Vi menar också att det är hög tid att nu inkludera naturguidningarna i kulturmomsen, vilket sedan länge varit fallet med alla djurparksbesök. Det skulle gästerna, Sverige och hela besöksnäringen tjäna på.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024