Annons:

Scandics Sverigechef slutar – oenig med Anders Ehrling

Joakim Nilsson lämnar jobbet som Sverigechef för Scandic med omedelbar verkan efter oenighet om affärskritiska frågor med koncernchefen Anders Ehrling.

Joakim Nilsson bekräftar för Travel News att han lämnade företaget i fredags. Bakgrunden är att han och koncernchef Anders Ehrling har ”delade meningar i några för Sverigeverksamheten affärskritiska frågor”.

–          Om man inte är överens i små frågor så spelar det ingen roll. Men i stora frågor är det viktigt att koncernchefen och Sverigechefen är i synk, och det har vi inte varit, säger Nilsson till Travel News.

Han vill inte gå närmare in på vilka strategiskt viktiga frågor det handlar om.

–          Vi är överens om att hålla den externa kommunikationen på den här nivån. Det är bäst för firman, säger Joakim Nilsson.

 Han har varit Sverigechef på Scandic i fyra år. Den närmaste tiden ska han ”rensa, supportera och vara tillgänglig” för Scandic.

–          Sedan ska jag ägna mer tid åt familjen, och jag har idéer vad jag ska göra i framtiden.

 

Susanne Dahlberg, som är chef för Stockholmshotellen, går in som t f Sverigechef. Dahlberg, som kommer från SAS där hon under många år var en nära medarbetare till Anders Ehrling, kom till Scandic tidigare i år. Internt är det många som tror att Susanne Dahlberg kommer att överta Sverigechefsposten permanent. De uppgifterna vill dock inte Scandics kommunikationsavdelning kommentera.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024