Annons:

Urban satsning ger Stockholms största hotellaffär

AMF Fastigheter och Nordic Choice Hotels genomför Stockholms största hotellaffär. "Vi fick ett visionärt förslag som vi inte kunde motstå".

Den norska hotelloperatören Nordic Choice Hotels har tilldelats uppdraget att utveckla två unika och fristående hotellkoncept runt Brunkebergstorg. Affären, som beskrivs som det största hotellkontraktet i Stockholms historia, är en del av AMF Fastigheters satsning ”Urban Escape Stockholm”.

– Vi fick ett visionärt förslag som vi inte kunde motstå. Tillsammans med Petter Stordalen och Nordic Choice kommer vi att utveckla ett mer levande kvarter och dessutom skapa ökad lönsamhet vilket gynnar våra pensionssparare, säger Mats Hederos, VD AMF Fastigheter.

Avtalet mellan AMF Fastigheter och Nordic Choice Hotels omfattar nästan 30 000 kvadratmeter och innebär att en tredjedel av de lediga hyresytorna i projektet Urban Escape hyrs ut genom en affär. I affären ingår ett boutiquehotell och ett affärsresehotell med totalt 540 rum.
Båda hotellen får restauranger, kaféer och barer, utöver detta byggs också Stockholms största takrestaurang på 1200 kvadratmeter.

I anknytning till affärshotellet byggs en 2000 kvm stor konferensanläggning, gym, fitness och spa-avdelning.

”Ambitionen med Urban Escape är att öppna upp platser i staden som tidigare varit slutna för allmänheten. Hotellen är en viktig del i att bidra till en mer levande stad dygnet runt – för både besökare och stockholmare”, skriver parterna i ett pressmeddelande.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024