Annons:

Stordalen i miljardfejd

Christian Ringnes stämmer sin landsman Petter Stordalens hotellkedja Choice på miljardbelopp. Det avslöjas i en ny biografi om hotellentreprenören.

Detta enligt en ny biografi om hotellentreprenören. Uppgifterna bekräftas av Christian Ringnes själv, för norska Verdens Gang.

Stämningen kommer från en konflikt där Petter Stordalens hotell ingått långa hyreskontrakt med Christian Ringnes bolag Victoria Eiendom, i Danmark, skriver di.se och hänvisar till Verdens Gang. Hotellrörelserna gick med förlust och Petter Stordalen och hans hotellkedja Choice sökte en väg ut.

Enligt Christian Ringnes ska hotellrörelserna i Danmark ha tömts på pengar och därefter sålts. När de förlusttyngda hotellen sedan gick i konkurs gick Victoria Eiendom miste om de 1,6 miljarder i eget kapital som stått som garanti i det tidigare avtalet, vilket ledde till förluster i mångmiljonklassen.

”Jag gillar Petter, men här har han gjort en miss. Felet är tömningen av bolaget, samt försäljningen eller bortgivningen av bolaget”, säger Christian Rengnes till vg.no.

Parallellt med rättstvisten fortsätter de två miljardärerna att genom sina bolag driva 22 hotell i Norden tillsammans.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024