Annons:

Mäster Johan först i världen att bli Premier Collection

Hotel Mäster Johan i Malmö ansluter sig den 1 januari till Best Westerns nya varumärke Premier Collection.

I oktober gick Best Western International ut och lanserade varumärket Premier Collection. Best Western syns inte i varumärket, utan är fristående. Men hotellen blir bokningsbara i Best Westerns kanaler och gäster kan samla och använda sig av Best Westerns bonuspoäng.

En jämförelse är Leading Hotels of The World, där till exempel Grand Hôtel Stockholm är med, eller Nordic Light i Stockholm som är del av Choice bonussystem.

Det första hotell i världen som väljer att koppla på Premier Collection är Hotel Mäster Johan i Malmö.

– För oss är det viktigt att behålla vårt eget varumärke samtidigt som vi är små på marknaden och behöver lite stöd. Vi har tidigare erfarenhet av Best Western och vet hur deras organisation fungerar och ser mycket fram emot att jobba med dem igen, denna gång som ett BW Premier Collection, säger Mäster Johans vd och ägare Nina Nilsson Ulvinen i ett pressmeddelande.

Best Westerns vd i Sverige, Johan Kukacka, är nöjd med anslutningen.

– Det är extra roligt att det är ett svenskt hotell som blir först ut som BW Premier Collection hotell, säger han.

För att få bli ett BW Premier Collection krävs att hotellet är minst 4-stjärnigt och högt rankat på Tripadvisor. Hotellet ska även ligga centralt i en storstad eller vara ett förstklassigt resorthotell.

I samband med att Best Western lanserade Premier Collection i oktober berättade man även om en annan ny kedja, Vib (uttalas ”vajb” efter engelskans vibrant, som betyder levande eller pulserande). Vib ska vara en urban kedja, som bygger på små rum, stora lobbytor och mycket teknik. På den svenska marknaden påminner det om Scandics HTL. Varumärket Best Western ska synas i Vib-loggan.

Några svenska Vib är inte aktuella, det krävs ny- eller ombyggnad för att bli ett Vib. Johan Kukacka tror att ett första Vib kan vara på plats i slutet av 2015, någonstans i världen.

Se Best Westerns film om Vib nedan.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024