Annons:

Tobias Ekman startar egen kedja

Tobias Ekman har lämnat Choice och tjänsten som koncerndirektör för Nordic Hotels & Resorts. Han öppnar eget och hoppas snart kunna berätta om sitt första hotell.
– Att driva egna hotell är exakt vad jag vill göra, säger Tobias Ekman.

I fredags jobbade Tobias Ekman sin sista dag inom Nordic Choice Hotels, som han kom till tio år tidigare. Innan dess var han åtta år på Grand Hôtel Stockholm.

– De här Choiceåren har varit fantastiska, där jag började som försäljningschef för Clarion Hotel Stockholm, sedan blev vd för Clarion Sign, sedan vd för Nordic Light och Nordic C och därefter suttit i koncernledningen i fem år. Det har varit en resa och det har gått så fort – både på Grand och inom Choice, säger Tobias Ekman.

Det som lockar är att få bli sin egen.

– Det är en gammal dröm som många i branschen går och lurar på, entreprenörsdrömmen. Det har mest varit en fråga om när det är dags att våga och kasta sig ut. Jag tycker att jag har varit lite feg, jag har velat samla på mig så mycket erfarenhet som möjligt för att våga ta det här klivet. Då tog det sina år.

Han har grundat bolaget Original Hotels AB. Tanken är att det ska vara ett moderbolag som köper driftbolag som tecknar hyresavtal. Tobias Ekman jämför affärsmodellen med Ess Hotell, som driver verksamheter som Ystad Saltsjöbad och Falkenberg Strandbad, eller Nordic Hotels & Resorts, där hotell som Copperhill i Åre och Nordic C i Stockholm ingår.

– Moderbolaget ska vara tillbakadraget, det är varumärkena på de hotell man köper som ska vara starka. I första vändan försöker jag hitta några livsstilspärlor, eller potentiella pärlor. Sedan vill jag gärna ha hotell i centrala Stockholm också.

Han har just nu tre hotell på gång i Stockholmstrakten, varav processen med ett är längre gången. De gäller tre olika säljare och fastighetsägare.

– Jag hoppas kunna bli klar med det första hotellet i januari eller februari. Det hotellet har inte varit ute på marknaden och det har inte pratats så mycket om det.

Tobias Ekman sa upp sig från Nordic Choice i september för att kunna fokusera på detta.

– Jag hade pratat med Torgeir (Silseth, koncernchef i Nordic Choice, redaktionens anmärkning) tidigare om den här drömmen. Men jag kunde ju inte jobba med det när jag var anställd, det går inte. Men från att jag sa upp mig hade jag okej på att starta mitt eget bolag och jobba med detta under uppsägningstiden.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024